Alzheimer-   eReader eBook

Koos Neuvel • eBook eci.be lezers

€ 12,99

Direct downloaden

Alzheimer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd: een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Het is een ziekte die veel angst en bezorgdheid oproept. Hoe is die eigenlijk aan zijn kwalijke reputatie gekomen? Is het lijden van alzheimerpatiënten echt zo dramatisch? En waarom lukt het maar niet om voor die vreselijke aandoening een geneesmiddel te vinden? Toen bij de moeder van Koos Neuvel alzheimer werd vastgesteld, was dat voor hem aanleiding om zich grondig te verdiepen in het fenomeen. Deze `biografie is daar het gevolg van. Neuvel belicht de ziekte van Alzheimer vanaf de `geboorte, begin twintigste eeuw, tot aan de meest recente ontwikkelingen, die aanleiding geven tot voorzichtig optimisme op het gebied van preventie en zorg. Dit fascinerende boek is niet alleen een standaardwerk voor professionele verzorgenden en mantelzorgers van alzheimerpatiënten, maar is ook te lezen als een ontdekkingsreis naar het wezen van deze ten onrechte zo gevreesde ziekte. Koos Neuvel (1958) is wetenschapsjournalist en schrijver. Eerder verschenen van hem onder andere: Waarom jongens geen meisjes zijn en Tussen de oren. Hoe het lichaam de geest krijgt. `Neuvel toont verrassende vergezichten: gaandeweg vervalt de basis voor het inktzwarte toekomstbeeld. Hij laat de lezer geruster achter. Rudi Westendorp, auteur van Oud worden zonder het te zijn `Een zeer leesbaar boek over de achtergrond van de ziekte. Toegankelijk en levendig geschreven. Piet Eikelenboom, hoogleraar ouderenpsychiatrie

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het hele verhaal van de verschrikkelijke ziekte Alzheimer. Compleet en toegankelijk

Alzheimer wordt gezien als een van de verschrikkelijkste ziektes die een mens kan krijgen. Toch, beweert Koos Neuvel, weten we vaak niet genoeg van de ziekte om er echt zo bang voor te zijn. Toen zijn moeder alzheimer kreeg ging de wetenschapjournalist op onderzoek uit. Dit goed geschreven en toegankelijke boek is daar de uitkomst van. Neuvel bespreekt alles omtrent de ziekte: de geschiedenis, behandelmethoden en de werking op het brein. Na het lezen van Alzheimer kan de lezer zich een totaalbeeld vormen van de ziekte. Een fantastisch boek, een aanrader voor iedereen die in zijn omgeving met alzheimer te maken heeft.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Koos Neuvel
UitgeverijPodium B.V. Uitgeverij
ISBN9789057596773
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's303
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte754 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten