Amsterdam Studies in the Dutch Golden Age Publiek debat en propaganda in Amsterdam tijdens de Nederlandse Opstand-   eReader eBook

Femke Deen • eBook

€ 29,99

Direct downloaden

Gratis verzending

Amsterdam Studies in the Dutch Golden Age Publiek debat en propaganda in Amsterdam tijdens de Nederlandse Opstand is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Media en communicatie speelden een onmisbare rol in de Nederlandse Opstand. Op grote schaal zetten de partijen in het conflict verschillende media in om een breed publiek te betrekken bij de gebeurtenissen. Daardoor kon een levendig publiek debat ontstaan over de politieke en religieuze ontwikkelingen. Dat debat, waarin lokale thema's en actoren een doorslaggevende rol speelden, bepaalde in belangrijke mate de politieke agenda. In Moorddam. Publiek debat en propaganda in Amsterdam tijdens de Nederlandse Opstand (1566-1578) analyseert Femke Deen het gebruik van communicatievormen als petities, afkondigingen, pamfletten, liedjes en propagandabrieven in Amsterdam tijdens de beginjaren van de Nederlandse Opstand. Door op lokaal niveau te onderzoeken op welke manier de partijen communicatiemiddelen inzetten voor hun eigen doeleinden, blijkt hoe uitgekiend hun mediastrategieën waren. De vorm en inhoud van het debat werden voor een belangrijk deel bepaald door lokale aspecten. De bestaande machtsverhoudingen in de stad beïnvloedden bijvoorbeeld de mate waarin de partijen het debat konden beheersen. Ook lieten de partijen zich leiden door lokale sentimenten en angsten bij hun keuze voor media en boodschappen. Door deze constante blootstelling aan politieke argumenten, ontstond uiteindelijk een kritisch en goed geïnformeerd publiek.

Details:

Auteur(s)Femke Deen
UitgeverijAmsterdam University Press
ISBN9789048524174
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte2887 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
SerieAmsterdam Studies in the Dutch Golden Age
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten