Amsterdam Studies in the Dutch Golden Age Vredehandel 1564-1581-   eReader eBook

Violet Soen • eBook

€ 34,99

Direct downloaden

Gratis verzending

Amsterdam Studies in the Dutch Golden Age Vredehandel 1564-1581 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Nederlandse Opstand wordt gewoonlijk beschreven als een onomkeerbaar proces van politieke polarisering, religieuze radicalisering en militaire mobilisering. Toch vonden tot 1581 telkens opnieuw verzoeningspogingen plaats om verdere escalatie van het conflict te voorkomen. Daarbij probeerden zowel edellieden als koninklijke en keizerlijke vertegenwoordigers het conflict op diplomatieke en verzoenende wijze te beslechten. Welke verzoeningspogingen werden ondernomen? Waarom werd dit telkens opnieuw geprobeerd? En vooral, in welke mate hadden deze toenaderingspogingen kans van slagen?

Op basis van archivalische en gedrukte bronnen brengt dit boek de redenen voor, en mogelijkheden van de vredesonderhandelingen tijdens de beginjaren van de Opstand in kaart. Uitgaand van de raak- en breekpunten tussen adellijke en Habsburgse verzoeningspogingen werpt dit boek een nieuw licht op de vraag waarom de onderhandelde hereniging met Filips II in 1579- 1580 gedeeltelijk plaatsvond en zo een bijkomend motief creëerde voor het Plakkaat van Verlatinge in 1581.

Details:

Auteur(s)Violet Soen
UitgeverijAmsterdam University Press
ISBN9789048515240
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's349
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF
Adobe PDF is een formaat van Adobe Systems. Het is een veel gebruikt formaat voor op de computer, maar wordt ook ondersteund door vrijwel elke e-reader en tablet.
Bestandsgrootte5740 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieAmsterdam Studies in the Dutch Golden Age
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten