As in tas-   eReader eBook

Jelle Brandt Corstius • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

As in tas is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden fietsmaatje en vader, Hugo Brandt Corstius, een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen (palindromen), maar weer heel weinig van de meest normale dingen (kinderen). Met in zijn fietstas een deel van de as van zijn vader legt Brandt Corstius in zestien dagen 1.620 kilometer af. Hij kampeert op een troosteloze camping in Luxemburg, wordt beroofd door zigeuners (de as laten ze achter), logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de toilet mee door te spoelen en trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Ardennen - tot hij aan de Middellandse Zee uitkomt, waar hij de as uitstrooit. As in tas is Jelle Brandt Corstius' meest persoonlijke boek, over zijn bekende vader, geschreven op het moment dat hij zelf net vader is geworden, in de vorm die we van hem kennen: een reisverhaal. OVER DE AUTEUR Jelle Brandt Corstius (1978) is schrijver en programmamaker. Eerder verschenen Rusland voor gevorderden, Kleine landjes en Universele reisgids voor moeilijke landen, waarvan meer dan 60.000 exemplaren zijn verkocht. Ook schreef hij het boekenweekessay Arctisch Dagboek. Hij was twee keer presentator van Zomergasten en van veelgeprezen reisseries over Rusland en India.

Dit boek in de pers

As in tas is een rechttoe, rechtaan geschreven verhaal van iemand die geen enkele poging doet om zichzelf, zijn jeugd en het gezin waarin hij opgroeide interessanter te maken dan het was. Een ontwapenend boek.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi portret van een beroemde en onconventionele vader, die zich afvroeg: I am dad am I?

Hij was geniaal, de vader van Jelle Brandt Corstius. Zijn vader Hugo Brandt Corstius was schrijver, columnist en taalwetenschapper, die niets liever deed dan goochelen met taal. In vele Nederlandse huishoudens zal het ‘Opperlandse taal- en letterkunde’ in de boekenkast staan. Maar Hugo Brandt Corstius heeft ook zijn drie kinderen in zijn eentje opgevoed. Het was een onconventionele man, die helemaal zijn eigen gang ging en zich de wet niet liet voorschrijven. Moest hij linksaf op een rotonde? Dan sloeg hij echt linksaf, in plaats van de rotonde driekwart te ronden. En op elk Boekenbal was hij de eerste en laatste gast op de dansvloer. Jelle heeft zich als kind en puber heel wat voor hem geschaamd. Maar na zijn dood gaat hij op de fiets naar de Middellandse Zee met een beetje as van zijn vader in de fietstas en reflecteert hij op de relatie die hij met deze begaafde rare man had. Dit requiem voor een geniale gek is zeker de moeite waard.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over vaders en zonen
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Jelle Brandt Corstius
UitgeverijDas Mag Uitgeverij
ISBN9789082410693
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's104
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3303 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten