Autisme-   eReader eBook

Caren Zucker, John Donvan • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Autisme is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Steeds vaker wordt de stoornis autisme vastgesteld. De afgelopen jaren steeg het aantal gevallen met maar liefst 30 procent, en viermaal zoveel jongens als meisjes worden ermee gediagnosticeerd. De eerste persoon die de diagnose autisme kreeg was Donald Triplett, die ruim tachtig jaar geleden in de vs geboren werd. Zijn levensverhaal vormt het uitgangspunt voor Autisme, de volledige en bijzondere biografie van deze zo vaak verkeerd begrepen aandoening . Aan de hand van persoonlijke ervaringen van kinderen en volwassenen met autisme, van deskundigen, maar ook van ouders die naar behandelwijzen voor hun kinderen zoeken, vertellen John Donvan en Caren Zucker het hele verhaal. Ze gaan uitvoerig in op de controverses: stigma en discriminatie, experimentele behandelwijzen en de vraag of er werkelijk sprake is van een ‘autisme-epidemie’. En door toegenomen kennis komen ook de voordelen van autisme aan het licht. Zoals Siddhartha Mukherjee met De keizer aller ziektes het monumentale boek schreef over kanker, zo schrijven de bekroonde journalisten Donvan en Zucker het standaardwerk over autisme en onze inspanningen om de aandoening te begrijpen.

Dit boek in de pers

De Amerikaanse journalisten John Donvan en Caren Zucker [...] hebben een overweldigende hoeveelheid materiaal bijeengebracht. [...] Donvan en Zucker zijn royale verhalenvertellers die de lezer moeiteloos meetrekken in een reeks persoonlijke geschiedenissen.  
De Volkskrant  

Aan de hand van de verhalen van patiënten [...] hebben de auteurs een boeiende biografie geschreven [...] vol waardevolle informatie en de nieuwste inzichten.  
Margriet  

Op soepele en sympathieke wijze combineert het omvangrijke boek levensverhalen met historische kennis. Het is een must-read voor iedereen die autisme wil (proberen) te begrijpen.  
Medisch Contact  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over kinderpsychologie
  • non-fictie met diepgang

Details:

Auteur(s)Caren Zucker, John Donvan
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Arjanne van Luipen, Albert Witteveen, Jan Willem Reitsma
ISBN9789045031088
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's716
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2760 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten