Begrijp jij het Midden-Oosten nog?-   eReader eBook

Hans Luiten, Sven de Graaf • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Begrijp jij het Midden-Oosten nog? is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bijna vier jaar na het begin van de Arabische lente is het Midden-Oosten grotendeels veranderd in een conflictzone waar landen elkaar bestrijden, burgeroorlogen uitgevochten worden en de Islamitische Staat (IS) de chaos heeft aangegrepen om een moorddadig bewind in te stellen. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of het Midden-Oosten is in het nieuws.

Op heldere en begrijpelijke wijze ontrafelen Hans Luiten en Sven de Graaf stap voor stap het labyrint dat het Midden- Oosten tegenwoordig vormt. De auteurs beginnen hun verhaal met de val van het Osmaanse rijk en de verdeling van het Midden-Oosten tussen Groot-Brittannië en Frankrijk na de Eerste Wereldoorlog. Ook geven zij een verklaring voor de opkomst van het islamitische fundamentalisme en het ontstaan van radicale bewegingen zoals IS. Verder analyseren zij de vele sociale, economische en religieuze verschillen die het Midden-Oosten zo kenmerken. Na het lezen van dit boek ben je veel beter in staat om de berichtgeving over dit gebied te begrijpen.

Reviews & recensies

Deze introductie in de geschiedenis van het Midden-Oosten is vlot leesbaar en bevat een heldere analyse voor een groot publiek. Heel goed te doen!

Weet je ook bijna niet meer hoe het nu zit in het Midden-Oosten als je weer eens naar het journaal kijkt? Welnu, de geschiedenisdocent Hans Luiten en journalist Sven de Graaf hebben de ingewikkelde situatie in het Midden-Oosten tot op het bod ontleed en er een heel leesbaar boek over geschreven. Geen wetenschappelijke verhandeling, maar een samenvatting van een stel lezingen over dit onderwerp. Eindelijk krijg ik een beetje beeld over dit conflict. Nu snap ik waar het fundamentalisme en een beweging als Islamitische Staat vandaan komen. En ik kan het nieuws beter volgen!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Hans Luiten, Sven de Graaf
UitgeverijAmsterdam University Press
ISBN9789048532322
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte2299 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten