Beminde zusters-   eReader eBook

Tineke Hendriks • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Beminde zusters is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Neel Zandee, geboren in 1907, groeit op in een streng katholiek gezin in de Bollenstreek. Haar lievelingszus gaat naar het klooster; zij vlucht in een huwelijk met een weduwnaar met zeven kinderen. De komst van nog drie kinderen maakt haar leven mooier en zwaarder tegelijk. Ze stroopt haar mouwen op, gesteund door haar geloof. Maar het moderne leven komt eraan, hun tuinderij moet wijken voor Haagse ministeries en het gezag van de kerk brokkelt af. Wanneer haar dochter in de jaren zeventig in Amsterdam samenwoont zonder papiertje, beseft Neel met pijn in het hart dat alle houvast verloren raakt. Heeft ze het dan zó verkeerd gedaan?

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een verhaal over vroeger, vrouwen en het geloof

Vroeger was het makkelijker, maar vooral anders. Beminde zusters werpt een aangrijpende blik op het leven van een zeer gelovige vrouw in het begin van de 20e eeuw. Voor Neel is het geloof het meest belangrijke, maar toch wordt zij geacht een man te vinden om te trouwen. Als een weduwnaar haar ten huwelijk vraagt besluit zij hem het jawoord te geven. Zij wordt in een klap stiefmoeder van zeven kinderen. Later krijgt zij er zelf nog drie bij. De jaren verstrijken, en Neels kuise, strikte levensvisie wordt niet meer geaccepteerd. Zelfs een van haar dochters wijst dit af. Beminde zusters is een schitterend familieverhaal over rolpatronen van vrouwen, ouderdom en geloof. Het beschrijft een verleden dat wij ons vaak niet meer voor kunnen stellen, maar dat ons extra respect inboezemt voor de vrouwen van gisteren en de vrijheid van nu – prachtig!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moederschap
  • romans over de jaren 40

Details:

Auteur(s)Tineke Hendriks
ISBN9789021454757
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's223
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte819 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten