Berichten uit de zorg-   eReader eBook

Esther Donkers • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De laatste dagen van een aidspatiënt veraangenamen met liefdevolle zorg, het haar afknippen van een vrouw, wier haren decennia lang niet gekamd zijn, brutale boeven van repliek dienen, de voeten wassen van een vervuild persoon die niet van wassen gediend is; het is geen vanzelfsprekendheid meer in de zorg. In de kranten wemelt het van berichten over luierdagen in verpleegtehuizen en verwaarloosde ouderen die de hele dag in bed liggen.

Esther Donkers, die jarenlang werkzaam was in de zorg, vertelt in haar verhalen juist over de bijzondere en mooie kanten van de zorg, de dingen die in de zorg óók gebeuren. Ze schept daarmee een beeld van minutieuze aandacht voor haar medemens en beschrijft haar patiënten met liefde, humor en opgewektheid. Haar boek is als een verzameling kijkdozen. Door ieder kijkgaatje zie je een korte episode uit het leven van iemand die zorg nodig heeft, en die ook krijgt. En door de ogen van Esther Donkers is ieder leven tot het laatste moment, en tot in het kleinste detail, waardevol. Ontroerend en adembenemend mooi.

Dit boek in de pers

Esther Donkers zoekt in Berichten uit de zorg steeds naar de eigenheid van haar patiënten en vindt vaak een manier om contact te leggen en ze met kleine attenties momenten van verlichting te brengen, als een nuchtere engel.  
Algemeen Dagblad  

Donkers schetst in haar ontroerende, maar ook humoristische impressies een kant van de zorg waar wél tijd en aandacht is voor de patiënt.  
Margriet  

Het leven in de zorg is meer dan steunkousen en personeelstekorten. Donkers schreef een boek vol mensen.  
Dagblad Van Het Noorden  

Een ode aan de zorg, of eigenlijk aan mensen die zorg nodig hebben. (...) De verhalen zijn vaak veelzeggend, soms ontroerend, en zeker herkenbaar voor iedereen die in de zorg werkt of zorg nodig heeft.  
Medisch Contact  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de gezondheidszorg
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Esther Donkers
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023466680
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte685 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten