Beta Voor Alfa's-   eReader eBook

Diederik Jekel • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Beta Voor Alfa's is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wetenschap, en dan vooral de bètawetenschap, kan onveranderlijk op ontzag rekenen, en zelfs op wat vrees. Weldenkende mensen die graag boeken lezen en flink kunnen discussiëren over politiek en maatschappij, deinzen terug zodra een formule in beeld komt. Dat hoeft niet. Diederik Jekel, die zich snel ontpopt heeft tot een van de allerbeste leraren van Nederland, legt de belangrijkste natuur- en sterrenkundige problemen uit aan de hand van voorbeelden die iedereen kan begrijpen en herkennen: het snoertje van een koptelefoon, een voorbijrijdende auto, sneeuwvlokjes, een kam, het weerbericht en de enorme kracht van de liefde. Wetenschap wordt zo een verhaal dat iedereen kan lezen, begrijpen en navertellen.

Dit boek in de pers

Jekel op papier is net zo innemend als Jekel op tv.  
Quest  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Diederik Jekel (bekend van DWDD) maakt het moeilijke makkelijk(er)

Diederik Jekel kennen we als huiswetenschapper bij De Wereld Draait Door. Daar laat hij aan de hand van vlotte anekdotes en proefjes de schoonheid van de bètawetenschappen zien. Hij maakt het moeilijke toegankelijk. Deze trend zet hij ook door in Bèta voor alfa's, dat ik echt een ontzettend charmant boek vond. Leuke proefjes en voorbeelden komen terug als tools om Diederik houvast te geven om de natuurkunde en sterrenkunde behapbaar te maken. Erg leuk gedaan, en erg leesbaar. Ik ben zeer te spreken over Jekels verhalende methode. Hij maakt het moeilijk makkelijk en toont zich een wijs leraar. Niet alleen voor leken een leuk boek, maar ook voor de persoon met iets meer kennis die een bredere visie wil krijgen, of alles weer in perspectief wil zien. Een aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over wetenschap
  • toegangkelijke boeken om iets te leren

Details:

Auteur(s)Diederik Jekel
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045025155
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's159
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte317 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten