Blauwe Economie-   eReader eBook

Gunter Pauli • eBook

€ 17,99

Direct downloaden

Blauwe Economie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Door goed naar natuurlijke systemen te kijken, kunnen we komen tot een duurzame manier van produceren en consumeren. Dat is wat Gunter Pauli, voormalig directeur van Ecover en lid van de Club van Rome, laat zien in Blauwe economie, dat al in meer dan 30 landen is verschenen. Kennis van de wijze waarop organismen - van bacteriën en weekdieren tot reptielen en zoogdieren - zijn gevormd en functioneren, kan ons helpen oplossingen te formuleren voor de vele uitdagingen in de nabije toekomst. Het kweken van paddenstoelen op pulp uit de koffiebonenteelt, het gebruik van slachtafval in de wormenteelt, het opvangen van waterdamp op de manier waarop de Namibische woestijnkever dat doet en een efficiëntere opwekking van zonne-energie volgens het proces van fotosynthese zijn slechts enkele voorbeelden van de honderd innovatieve en duurzame productiemethoden. Zonder twijfel zullen deze veelbelovende projecten een belangrijke inspiratiebron vormen voor (aankomende) ondernemers en politici, en onze manier van produceren en consumeren ingrijpend veranderen. Gunter Pauli leidde het Belgische bedrijf Ecover, producent van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. In 1994 richtte hij ZERI (Zero Emissions Research and Initiatives) op, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van kenniscentra, met als doel duurzame productiemethoden te ontwikkelen. Pauli is lid van de Club van Rome en auteur van diverse boeken over economie en innovatie. Ook schreef hij een groot aantal kinderboeken. `Hij bewijst. Hij overtuigt. Hij inspireert.' Anne-Marie Rakhorst Duurzaam produceren en consumeren is echt mogelijk Al in ruim 30 landen verschenen

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Revolutionaire ideeën voor duurzaamheid in energie, voedsel en bouw

Gunter Pauli is een prominent lid van de Club van Rome, de organisatie die met een wetenschappelijke blik op de toekomst de wereld probeert te verbeteren. Alleen al daarom was Blauwe economie een boek waarvan ik hoge verwachtingen had. En die kwamen uit! Pauli kijkt op rustige, objectieve en systematische manier naar de wereld als een functioneel organisme, waardoor zijn ideeën zowel filosofisch als praktisch kracht bezitten. Hij kijkt bijvoorbeeld naar processen in het dierenrijk, die wij als mensen makkelijk kunnen kopiëren om bijvoorbeeld energie op te wekken of juist op te slaan. Aan de hand van Gunter Pauli's methodes kunnen we overgaan naar een duurzame wereldeconomie, die niet gestoeld is op het vergaren van rijkdom, maar op het creëren van duurzame innovatie. De Club van Rome was onder de indruk, en dat ben ik ook!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over ondernemen
  • boeken over de staat van de wereld

Details:

Auteur(s)Gunter Pauli
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046813454
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2599 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten