Bloed krijg je er nooit meer uit-   eReader eBook

Philip Snijder • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Bloed krijg je er nooit meer uit is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vijftigjarige man gaat op zoek naar zijn tien jaar jongere, enige zus. En dat terwijl hij toch weet waar zij zich bevindt: in het mortuarium van een ziekenhuis. De vorige avond is ze met spoed opgenomen. Tevergeefs. De dag na haar plotselinge dood doolt hij urenlang door haar huis, alleen, zoals hij dat tegelijkertijd doet in zijn herinneringen – aan haar, en aan zijn eigen zelfzuchtige afzijdigheid bij haar ondergang. Ondertussen staat zijn eerste boek op punt van uitkomen: een onthullende roman over zijn kindertijd en zijn familie in een achterbuurt. 'Bloed krijg je er nooit meer' uit prikkelt en schrijnt zoals het treurigstemmende leven van zijn zus schuurt, tot het ongemak oplost in een bevrijdende lach. Tijdelijk.

Dit boek in de pers

En nu dus deze mooie, pijnlijke en toch ook weer ijdele roman [...]. Het maakt Bloed krijg je er nooit meer uit tot Snijders meerduidigste en interessantste werk tot nu toe.  
NRC  

Pijnlijk scherp wordt het leven van de zus beschreven.  
NRC Next  

Snijder weet met zijn los gestructureerde romans precies te balanceren op het punt waar pijn en humor elkaar raken, sentimentaliteit en subtiliteit.  
De Volkskrant  

Als lezer word je zo in de rol van voyeur gedrongen, je weet bijna niet waar je kijken moet, je neiging om je met de hoofdpersoon te vereenzelvigen wordt telkens opnieuw beproefd. Heel dubbelzinnig maar ook een heel sterk literair effect van wat verder natuurlijk ook gewoon een klassiek gegeven is: het goudmijntje van de ongelukkige jeugd.  
Trouw  

Schaamte en narcisme, dat drijft de hoofdfiguur, een vervaarlijk mengsel dat deze roman uittilt boven het genre van een platte afrekening met een milieu.  
De Groene Amsterdammer  

Ontroerend, hilarisch, ongemakkelijk en ongelooflijk dichtbij.  
Margriet  

Snijder [beschrijft] van binnenuit het ongemak dat de man had bij zijn domme, ietwat onaangepaste familie. Met de typerende dialogen, de onbegrijpelijke houding van diverse familieleden en de enorme simpelheid waarmee de familie van de man in het leven staat overtuigt Snijder de lezer al snel: dit is geen familie waar de man thuishoort. De goed beschreven psyche van de mens en de ingewikkelde familierelaties redden Bloed krijg je er nooit meer uit.  
Tzum.nl  

(E)en roman die vanaf het begin je hart verovert. De toon is goed, de stem klopt, de stijl is ingetogen waar dat moet, maar fel waar dat nodig is. Bijvoorbeeld om de lezer verontwaardigd te maken over de arrogantie van hogeropgeleiden ten opzichte van mensen die weliswaar geen universiteit hebben bezocht, maar wel laten zien echte mensen te zijn. Bloed krijg je er nooit meer uit verdient lezers die dat kennen, het verschil tussen mensen en echte mensen, u bijvoorbeeld.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het verlies van een zus
  • romans over klasseverschillen

Details:

Auteur(s)Philip Snijder
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025447793
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's170
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte689 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten