Bloedbroeders-   eReader eBook

Ernst Haffner • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de jaren dertig zwierven duizenden dakloze jongeren over de straten van Berlijn. Velen waren het slachtoffer van de precaire economische situatie. Bij anderen was het gezin verwoest door de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Vaak verkozen ze een leven op straat boven opname in een jeugdinrichting, waardoor ze veelal in de criminaliteit en prostitutie terechtkwamen. Om toch een vorm van saamhorigheid te creëren, werden ze lid van bendes die niet alleen veiligheid, maar ook vriendschap boden.
In een messcherpe, filmische stijl beschrijft Haffner het rauwe leven van de bloedbroeders en geeft een krachtig en zelfs hoopvol beeld van de overlevingskracht van de jeugd.

Dit boek in de pers

Ernst Haffner kende het bendeleven uit de eerste hand; hij beschreef het in Bloedbroeders onopgesmukt maar met een groot mededogen.  
Algemeen Dagblad  

Voor Nederlandse lezers kunnen echo's van lang geleden klinken, van Kees de Jongen of Louis Paul Boon. In een onopgesmukte stijl sleept Haffner de lezer van gebeurtenis naar gebeurtenis. Voor de lezer van tachtig jaar later is er heel wat te genieten van een onbekende wereld die zich voor je opent.  
De Groene Amsterdammer  

Haffner schrijft zoals de bende leeft. Zonder mededogen, maar vriendelijk, zonder opsmuk en toch zo nu en dan met een vleugje poëzie en romantische misère. Want al is het leven nog zo hard, misschien juist wel daarom ontstaan er tijdens het dagelijkse overleven, gebedel, zoeken naar werk en eten de mooiste vriendschappen. (...) Dat er aan Haffner een groot schrijver verloren is gegaan, bewijst zijn enige roman. In treffende zinnen en rauwe beelden schetst hij de armoede van die jaren.  
8Weekly  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 30
  • literatuur uit Duitsland

Details:

Auteur(s)Ernst Haffner
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Anne Folkertsma
ISBN9789023487135
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte930 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten