Bloedbroeders-   eReader eBook

Dolf de Groot, Steven Derix • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op het dieptepunt van zijn carrière ontdekt Michael Boogerd een geheim wapen. Met bloeddoping uit Wenen kunnen de renners van de Rabobankploeg zich opeens meten met de kampioenen van het peloton. In de Tour de France van 2007 opent Michael Rasmussen samen met Boogerd en Thomas Dekker de jacht op de gele trui. Maar de race naar Parijs strandt op de Aubisque. Rasmussen wint, maar wordt ontmaskerd als een leugenaar. Om de ploeg te redden laat Rabobank zijn kopman keihard vallen. Terwijl het Oostenrijkse dopingnetwerk stukje bij beetje wordt opgerold, zint Rasmussen op wraak.
In Bloedbroeders vertellen Steven Derix en Dolf de Groot het verhaal van de ondergang van het Rabobankwielerteam. Achter de frisse Hollandse vriendenploeg schuilt, zo blijkt, een wereld van bedrog en verraad. Bloedbroeders biedt een onthullende en ontluisterende inkijk in de mores van de topsport. Een reconstructie die leest als een thriller.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een bloedstollend verslag van de zondes van het Rabobankteam

Bloedbroeders is een spannend geschreven reconstructie van het dopinggebruik binnen het Rabobankwielerteam dat zo lang het Nederlandse beeld van de Tour heeft gevormd. Het verhaalt de relaties tussen Michael Rasmussen, Michael Boogerd en Thomas Dekker en het verraad en de leugens die de ploeg beheersten. Pijnlijk is het te zien, hoe de ploegleiding het gebruik van doping gedoogde en soms zelfs stimuleerde, hoe de spelers in een wereld van leugens belandden en hoe Rasmussen als zondebok voor de trein werd gegooid. Bloedbroeders leest weg als een spannende detective, maar heeft helaas de waarheid als onderwerp. Een gekweld, maar belangrijk verslag van een van de grootste schandalen van de wielrensport.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Dolf de Groot, Steven Derix
UitgeverijThomas Rap
ISBN9789400401174
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1052 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten