Bloedgetuigen-   eReader eBook

Johan de Boose • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Bloedgetuigen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Johan de Boose wekt in dit imposante verhaal drie onvergetelijke personages tot leven. Jean is de zoon van een Belgische beroepsmilitair. Hij besluit om de diepste wens van zijn vader te vervullen door met de Duitse bezetter te gaan vechten tegen het sovjet-communisme en voor een verenigd Europa.

Kamila is een jonge Russin die ooggetuige is van de grootste omwenteling in de geschiedenis van haar land, die zich in de nieuwe omstandigheden probeert te handhaven. Ljev woont op het Midden-Europese platteland in een gezin van geassimileerde Joden en wil zijn leven geven voor een communisme zonder Stalin. Onbewust beïnvloeden ze elkaars leven op een fatale manier, zelfs over de dood heen. Telkens duikt ook de Twintigste Eeuw zelf op, een slet met een perfect geheugen maar zonder geweten, om het mensdom in haar hemd te zetten.

Dit boek in de pers

JdB levert met Bloedgetuigen zijn meesterproef als romancier af. (...) Een bijwijlen meesterlijk historisch panorama. (...) Zelden heeft een Vlaamse roman zoveel ambitie.  
De Standaard  

Een wervelende parabel over de duivelse vernietigingskracht van ideologische scherpslijpers.  
Knack  

Bloedgetuigen is een dikke pil die alles heeft om een Vlaamse modern classic te worden. (...) Een pakkend en ontluisterend relaas. (...) JdB is een geboren verhalenmaker die erin slaagt de details van de grote geschiedenis te doen spreken. Eindelijk weer eens een Vlaamse romanschrijver die hoogst plezierig kan vertellen over de meest onplezierige dingen.  
Gazet Van Antwerpen  

De Booses schrijfstijl past in de verhalende traditie van de grote Russische romans, inclusief de bijbehorende filosofische discussies waarin hij de personages naar hartelust laat refereren aan Poesjkin, Dostojevski en Tsjechov. (...) ' Bloedgetuigen' bevat zoveel schitterends dat alle inspanning wordt beloond. (...) Een sprookjesachtige kroniek.  
NRC  

Geregeld blinken de verhalende episoden uit door een visionaire kracht die je aan je stoel gekluisterd houdt.  
Het Financieele Dagblad  

Bloedgetuigen heeft een dynamische hectiek die helemaal past bij de veelkoppige revolutie in het hart van de twintigste eeuw. (...) De geschiedenis vormt ons onherroepelijk, maar uiteindelijk waken we toch zelf over onze ziel. Eigenlijk doet De Boose dat wel heel mooi, heel invoelend, en laat hij zien hoe geweldig je fictie kunt inzetten in ideeëngeschiedenis.  
De Groene Amsterdammer  

Bloedgetuigen leest intens en veeleisend, maar het boek is een bijzondere verrijking. Een vergelijking met Het verdriet van België gaat op, maar ook met De welwillenden van Jonathan Littell. Na Bloedgetuigen ziet Europa er nooit meer hetzelfde uit.  
Boekenkrant  

Onluisterend en meeslepend. Schitterend proza.  
HDC Media  

Details:

Auteur(s)Johan de Boose
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
ISBN9789460420290
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's704
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2175 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten