Bo-   eReader eBook

Rainer Merkel • eBook

€ 17,99

Direct downloaden

Bo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eigenlijk zou Benjamin door zijn vader worden opgehaald. Maar in plaats daarvan staat de dertienjarige jongen midden in de nacht alleen op het vliegveld van Monrovia, de hoofdstad van Liberia. Zijn paspoort en bagage is hij tijdens de vliegreis uit Berlijn kwijtgeraakt, en hij heeft een vreemde jas aan, waarin pakken geld zitten. Met hulp van het verwende Liberiaanse meisje Briljant komt hij toch door de douane. Dan is hij ineens een blanke illegaal in dit Afrikaanse land, die achternagezeten wordt door kwaadwillende figuren die op de jas en het geld uit zijn. Maar de even oude en blinde jongen Bo ontfermt zich over hem. Samen met hem en Briljant begint Benjamin aan een zoektocht naar zijn vader.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Verdwalen in een verhaal vol Afrikaanse avonturen

Het is een dikke pil, deze nieuwe roman van Rainer Merkel. ‘Bo’ bevat 558 pagina’s vol onwaarschijnlijke avonturen van de dertienjarige Benjamin die per ongeluk in zijn eentje als blanke illegaal in Liberia belandt. De Duitse schrijver werkte ooit bij een hulporganisatie in het West-Afrikaanse land. Die ervaring gebruikt hij in dit verhaal dat vanuit het oogpunt van drie kinderen, het blinde jongetje Bo, de Duitse Benjamin en het verwende meisje Briljant, wordt verteld. Mede daardoor is de vertelling –over de avontuurlijke zoektocht van de drie naar Benjamins vader- soms wat surrealistisch. Het boek doet denken aan ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ de succesroman van Jonas Jonasson, maar met minder vaart. ‘Bo’ is een boek voor lezers die willen verdwalen in een meanderend verhaal vol Afrikaanse avonturen. Een beetje tijd en geduld, maakt dit een mooie leeservaring.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • young adult boeken over zoektochten
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Rainer Merkel
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Martin Michaël Driessen
ISBN9789028441156
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's418
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1200 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten