Cécile-   eReader eBook

Ish Ait Hamou • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Cécile is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Djibril is een ondernemend jongetje van tien dat droomt van de wereld buiten zijn onooglijke dorp in het diepe zuiden van Marokko. Zijn oudere broer Kareem staat op het punt om aan de slag te gaan als reisgids, tegen de wil van zijn vader in. Hun levens raken vervlochten met dat van Cécile, een jonge, intrigerende Française. Na zijn succesvolle debuut Hard hart overtuigt Ish Ait Hamou opnieuw met een roman die jonge mensen volgt op momenten die bepalend zijn voor hun verdere leven. Hij neemt je mee op een reis van het zonovergoten Marokko naar de donkerste uithoeken van Parijs en laat je kennismaken met personages die niet zijn wie ze op het eerste gezicht lijken te zijn... Of toch?

Dit boek in de pers

Een heel mooi en aangrijpend verhaal, poëtisch geschreven door een talentrijke jongeman, over een Marokkaanse jongen die verwikkeld raakt in het leven van de Parijse Cécile en daardoor het uitzicht op zijn vaderland verliest.  
KNACK FOCUS  

Cécile' van Ish Ait Hamou, één van de juryleden uit 'So You Think You Can Dance'. Een ongelooflijk meeslepend, ontroerend boek over de romance tussen een Marokkaanse jongen en de Parisienne uit de titel.  
HLN  

Filled with tragedy, bravery and love, it is a novel that will touch and inspire. Reminiscent of the work of American novelist Khaled Hosseini, the novel's brooding atmosphere alternates with crystal-clear descriptions and haunting dialogue, not to mention characters so vividly described they seem to stand before you.  
FLANDERS TODAY  


Reviews & recensies

Spannend, ontroerend en aangrijpend om te lezen.

Van alle boeken die ik dit voorjaar gelezen heb, is Cécile veruit het mooiste. Het verhaal van de Marokkaanse elfjarige Djibril die per ongeluk bootvluchteling wordt, in een wereld terechtkomt waar hij de taal en gewoonten niet begrijpt en daarbij ook nog eens geen enkele bescherming geniet is spannend, ontroerend en aangrijpend om te lezen. Altijd weer valt het hoofdpersonage op zijn pootjes. Djibril is een plantrekker, een kleine avonturier, een hartenbreker en durfal. Zijn doorzettingsvermogen en geloof dat het allemaal wel goedkomt zorgt ervoor dat hij erin slaagt een beter leven voor zichzelf op te bouwen tot hij Cécile vindt. Wanneer hij haar ontmoet wordt hij net als zijn broer Kareem op haar verliefd, alleen is zij op dat moment niet meer de energieke jonge vrouw maar een junk en prostituee. Djibril wil haar redden en vanaf dat moment ondermijnt hij zijn eigen geluk. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het tweede boek van de choreograaf, danser en model Ish Ait Hamou zo’n mooie roman zou opleveren. Ik heb ook zijn debuut gelezen en was er niet wild van ook al werd het door velen wel gesmaakt.Cécile kreeg een serieuze marketingcampagne. Zo kon je een maand voor de release een fotodagboek op Instagram volgen van de reis naar het diepe Marokkaanse zuiden die de schrijver had gemaakt voor de research van het boek. Er blijken immers biografische elementen in het verhaal verwerkt te zijn of toch tenminste aan de basis te liggen. Daarnaast was er ook nog een wedstrijd waaraan je kon deelnemen. De winnaars kregen het boek persoonlijk geleverd door Hamou.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Ish Ait Hamou
UitgeverijManteau
ISBN9789460414657
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's298
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte651 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten