Creativity, Inc.-   eReader eBook

Ed Catmull • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Creativity, Inc. is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Creativity, Inc. is een boek voor managers die hun werknemers willen leiden naar excellentie, een handleiding voor iedereen die streeft naar originaliteit, en de allereerste, all-access reis naar het hart van Pixar Animation Studios. Het neemt je mee naar de story meetings, de postmortems en de Braintrust-sessies en laat zien hoe je een cultuur bouwt waar creativiteit ontstaat en floreert.

Pixar domineert al bijna 20 jaar de animatiewereld. Films als de Toy Story-trilogie, Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Up en WALL-E hebben box-office records gevestigd en wonnen samen 27 Academy Awards. Het plezier in het vertellen van verhalen, de inventieve plots en de emotionele authenticiteit laten zien wat creativiteit werkelijk is. In dit boek onthult Catmull de ideeën en technieken achter het succes en de winstgevendheid. Bij Pixar is een unieke omgeving gecreëerd met processen die creativiteit beschermen en die ingaan tegen conventies:

- Geef een goed idee aan een middelmatig team en ze verkloten het. Geef een middelmatig idee aan een fantastisch team en ze repareren het of verzinnen iets beters.
- Als je er niet naar streeft om het onzichtbare zichtbaar te maken en het te begrijpen, dan ben je slecht voorbereid om leiding te geven.
- Managers zijn er niet om risico’s te vermijden. Ze moeten een omgeving creëren waar het veilig is voor anderen om risico’s te nemen.
- De kosten om fouten te voorkomen zijn vaak hoger dan de kosten om fouten te herstellen.
- De communicatiestructuur van het bedrijf is niet gelijk aan de organisatiestructuur. Iedereen moet elkaar kunnen praten.
- Ga er niet vanuit dat algemene overeenstemming leidt tot verandering – zelfs als iedereen aan boord is, kost het veel energie om een groep in beweging te krijgen.

Dit boek in de pers

(...) interessant leesvoer voor managers die het uiterste uit hun werknemers willen halen. (...) verplicht leesvoer voor managers die twijfelen of hun organisatie wel goed is ingericht en of zij het uiterste halen uit hun creatieve werknemers.  
Het Financieele Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Managementlessen aan de hand van het succesvolle Pixar.

Creativity Inc. was voor mij een frisse wind - een apart en nieuw soort managementboek. Wat mij betreft dus ook een must-read voor iedereen in een leidinggevende positie, en vooral voor managers in een creatieve business. Creativity Inc. gaat namelijk over de werkomgeving in het bedrijf Pixar, bekend van hun fantastische en hoogst populaire films Toy Story en Finding Nemo. Keer op keer worden de teams binnen Pixar uitgedaagd om geniaal werk te leveren, en keer op keer slagen ze daarin. Hoe komt dat? Dit komt door processen die creativiteit aansporen, en het juist mogelijk (en acceptabel) maken om te falen. Ed Catmull & Amy Wallace zetten stapsgewijs het ontstaan van Pixar en hun interne processen uiteen. Hier kan elke manager iets van leren. Zeker als je kijkt naar hoe succesvol Pixar wel niet is!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over creativiteit
  • toegankelijke managementboeken

Details:

Auteur(s)Ed Catmull
UitgeverijLev.
Vertaler(s)Aad Markenstein
ISBN9789044966725
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's302
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3597 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten