Daar werd wat gruwelijks verricht-   eReader eBook

Reggie Baay • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Daar werd wat gruwelijks verricht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'2 Januari 1668: Francisco van Bengale, slaaf van onderkoopman Jan Grootstadt, verhangt zich.' Deze Francisco was een van de velen die de dood verkozen boven een ondraaglijk slavenbestaan in Nederlands Oost-Indië. Van de beginjaren van de VOC tot aan het einde van de kolonie volgt Baay het spoor van de mensenhandel in de Nederlandse koloniën in de Oost. De koloniale slavernij nam er vele vormen aan: er waren huisslaven, kindslaven, seksslaven, ambachtsslaven, maar ook slaven op de plantages en perken. Slaven werden vernederd, gefolterd en vermoord. Honderdduizenden personen zijn in de Oost tot slaaf gemaakt. Reggie Baay schrijft de geschiedenis van de slavernij in Indië. Want het is een misverstand te denken dat de slavernij in de koloniën zich beperkte tot de West. En hoe komt het dat ons beeld van de mensenhandel zo vertekend is, alsof er geen echte slavernij bestond? Daar werd wat gruwelijks verricht is, hoe ongelofelijk dat ook lijkt, het eerste boek waarin de geschiedenis van de slavernij in 'ons Indië' in zijn geheel verteld wordt.

Reviews & recensies

Op het spoor van slavernij in de Nederlandse koloniën in de Oost

Precies 155 jaar na de (formele) afschaffing van de slavernij in Nederlands-Indië verschijnt het aangrijpende boek Daar werd wat gruwelijks verricht, over de onbekende en verzwegen geschiedenis van de slavernij in Nederlands Oost-Indië. Want het is een misverstand te denken dat de slavernij in de koloniën zich beperkte tot de West. Ook in de Oost werd gruwelijk kolonialisme bedreven. En hoe ongelofelijk dat ook lijkt, dit is het eerste boek waarin de geschiedenis van de slavernij in “ons Indië” in zijn geheel wordt verteld. Van de beginjaren van de VOC tot aan het einde van de kolonie volgt schrijver Reggie Baay het spoor van de mensenhandel in de Nederlandse koloniën in de Oost. Dit boek over ‘vergeten, herinneren en slavernij’ maakt diepe indruk, de pers is er unaniem lovend over: “Baays goed geschreven boek corrigeert op overtuigende wijze ons vertekende beeld over slavernij.” - Trouw. “In een bij vlagen meeslepend boek wordt aan de hand van treffende, vaak wrange anekdotes een veelal onbekend beeld geschetst van de 'koloniale' slavernij in Indië.” - NRC Handelsblad. Reggie Baay schreef eerder o.a. ‘De Ogen van Solo’, ‘De njai’ en ‘De gebleekte ziel’.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over Nederlands-Indië
  • diepgaande verhalen over serieuze onderwerpen

Details:

Auteur(s)Reggie Baay
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025304713
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's254
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1448 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten