Dagboek zonder data-   eReader eBook

Enid Bagnold • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1914 was Enid Bagnold vijfentwintig jaar oud. Ze was mooi en intelligent en veelbelovend, maar bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd ze een eenvoudige verpleegster in een militair hospitaal in Woolwich (Engeland), waar de ene geknakte soldaat na de andere uit de loopgraven in Frankrijk en België werd afgeleverd. Overal klonk de kreet dat de oorlog gewonnen moest worden en de prijs waartegen dat gebeurde, valt in het dagboek van Enid Bagnold te lezen. Eindeloze vernietiging, afschuwelijk lijden, verspilling, en gruwelijke geestelijke ontwrichting. Maar Bagnold laat het daar niet bij: vanuit haar dagelijkse ervaring als verpleegster hekelt ze de medische dienst van het Britse leger en het gehele militaire establishment. Ontzetting, woede, verontwaardiging: het zijn de drijfveren van waaruit Bagnolds dagboek geschreven is.

Dagboek zonder data is het derde en laatste boek in de reeks waartoe ook Het kielzog van de oorlog van Ellen N. LaMotte en Verboden gebied van Mary Borden behoren: alle drie zijn het getuigenissen van verpleegsters uit de Eerste Wereldoorlog.

Dit boek in de pers

Bagnold schrijft bijzonder helder en fris.  
De Standaard  

Prachtig oorlogsdagboek uit Eerste Wereldoorlog. Met boeiend en zeer informatief voorwoord van Erwin Mortier.  
NRC  

Mooi tijdsbeeld.  
Elsevier  

Wat het boekje vooral de moeite waard maakt zijn Bagnolds bespiegelingen op lijden en zorgen.  
Medisch Contact  

De microkosmos van het hospitaal trekt de schrijfster uiteindelijk helemaal open naar de bredere werkelijkheid, met poëtisch proza dat ook nu nog met verstomming slaat tot gevolg.  
CUTTINGEDGE  

Details:

Auteur(s)Enid Bagnold
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023473244
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's141
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1016 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten