Daglicht-   eReader eBook

Marion Pauw • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Daglicht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iris is een jonge succesvolle advocate die worstelt met het combineren van haar carrière en de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Ray is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zit zijn straf uit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is.
Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen elkaar kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader aanwijzen.

Dit boek in de pers

In Daglicht schetst Pauw de verhoudingen tussen de personages trefzeker in korte , uitstekend gedoseerde scènes. Het hele boek door houdt ze de touwtjes strak en de sardonische humor fris.  
NRC  

Een fascinerende vertelling over menselijk falen, het Nederlands rechtssysteem en de diversiteit van een zeeaquarium.  
De Telegraaf  

Een ongewone en goede thriller. Spat van de pagina’s af.  
Algemeen Dagblad  

Een ontroerend schone literaire thriller die Marion Pauw ogenblikkelijk op gelijke hoogte brengt met haar collega’s Esther Verhoef, Saskia Noort en Simone van der Vlugt. Van nu af aan dient Nederland- thrillerland rekening te houden met De Grote Vier.  
Hebban.nl  

De simplistische persoonlijkheid van Ray wordt geschetst met een opmerkelijk gevoel voor detail. Pauw bewijst dat ze niet in de schaduw hoeft te staan van haar vrouwelijke collega’s bij de uitgeverij die de literaire thriller heeft uitgevonden.  
VN THRILLERGIDS  

Een vlot geschreven spannend boek dat je in de ban blijft houden.  
Esta  

Van sommige boeken is al snel duidelijk dat het om meer gaat dan zomaar een spannend verhaal. Dat is hier zeker het geval. De verhalen van een advocate en een autistische man, die wegens moord in een kliniek zit, vervlechten langzaam maar zeker tot één geheel. Terwijl flashbacks het verleden onthullen, worstelen de twee hoofdpersonen met de interpretatie van dat verleden. Een uitstekende thriller waarbij vooral de autistische Ray met veel inlevingsvermogen is geschetst. Samen met de makkelijke pen, het geloofwaardige plot en de verrassende ontknoping is Daglicht van Marion Pauw een logische nominatie voor de Gouden Strop.  
JURYRAPPORT GOUDEN STROP  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers
  • spanning in de rechtszaal

Details:

Auteur(s)Marion Pauw
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041414588
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's312
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte406 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten