Dankbaarheid-   eReader eBook

Oliver Sacks • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dankbaarheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Ik heb van mensen gehouden en zij hebben van mij gehouden, ik heb veel gekregen en ik heb iets teruggegeven, ik heb gelezen, gereisd, nagedacht en geschreven. Ik heb in contact gestaan met de wereld en de bijzondere uitwisselingen ervaren tussen een schrijver en zijn lezers. Maar in de eerste plaats ben ik op deze prachtige planeet een bewust denkend wezen geweest, een denkend dier, en dat alleen al was een enorm voorrecht en avontuur.'

  In februari 2015 maakte Oliver Sacks, in een aangrijpend stuk in The New York Times, bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Eind augustus overleed hij in New York, 82 jaar oud.  

Sinds het bericht van zijn ziekte werkte hij met grote gedrevenheid verder aan de boeken die hij nog wilde afmaken. Intussen publiceerde hij een reeks essays waarin hij probeerde grip te krijgen op het verloop van zijn ziekte en de betekenis van zijn naderende dood.  

In Dankbaarheid zijn deze stukken bijeengebracht. Het is een boek dat getuigt van een grote veerkracht en menselijkheid: het laat zien hoe iemand die geconfronteerd wordt met het naderende einde toch het leven kan vieren en dankbaar kan zijn.

Dit boek in de pers

Nog een laatste keer laat hij ons zien dat het kan: veerkracht vinden in een uitzichtloze situatie. Het is een troostrijk besef.  
PSYCHOLOGIE MAGAZINE  

Een eerlijk, pakkend en toegankelijk verslag van een man die zo van het leven hield dat hij het, toen het zijn voltooiing naderde, ook kon loslaten.  
NIEUWSBLAD  

Prachtig geschreven. Inspirerend en troostrijk proza van hoog niveau.  
Trouw  

Het bescheiden bundeltje in hardcover Dankbaarheid, met foto’s van Sacks’ partner Bill Hayes, biedt wijsheid en troost. Het is een pakkend coda bij Onderweg, Sacks’ openhartige biografie die eerder dit jaar verscheen.  
De Standaard  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de laatste fase
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Oliver Sacks
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Luud Dorresteijn
ISBN9789023497929
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's39
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte810 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten