Dankbare kinderen huilen niet-   eReader eBook

Monique van Roosmalen • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Dankbare kinderen huilen niet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mieke heeft slechte ogen. Daarom verhuist ze naar een blindeninstituut, een gesloten gemeenschap waar nonnen de scepter zwaaien. Zonder zelfbeklag vertelt Mieke over de strenge regels, het leven van bidden en straffen. Door haar kinderogen gezien krijgen haar belevenissen vaak iets tragikomisch. Tegen de tijd dat de kloosterzusters minder streng worden, heeft Mieke de hoop op een leuker leven opgegeven. Ze wil niet op het internaat blijven, maar ook daarbuiten voelt ze zich niet thuis. Uiteindelijk ziet ze maar één oplossing: ze onderneemt iets waarmee ze alle regels overtreedt.

Geschreven vanuit het perspectief van het kind

Schrijnend maar ook humoristisch

Geeft een helder beeld van het internaatleven in de jaren vijftig en zestig

Er zijn meer dan een half miljoen mensen met een visuele beperking in Nederland en Vlaanderen

Monique van Roosmalen verbleef als kind in een blindeninstituut. Na haar studie werkte ze als dramadocente en coach. Daarnaast trad ze op als jazz-zangeres.
Eerder publiceerde ze gedichten en verhalen in tijdschriften. Dankbare kinderen huilen niet is haar debuutroman waarin herinneringen en fantasie prachtig zijn samengebracht.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het leven in en uit een keihard blindeninstituut – ontroerend en geestig tegelijkertijd

Het debuut van Monique van Roosmalen zet haar wat mij betreft meteen op de kaart! Dankbare kinderen huilen niet is tegelijkertijd tragisch, ontroerend en geestig, én oh zo goed geschreven. Mieke is nagenoeg blind en wordt op een blindeninstituut gezet. Het leven daar is niet gemakkelijk: strenge regels, nonnen zonder compassie en harde straffen. Toch weet Mieke haar verhaal met een vleugje humor te vertellen. Als ze iets ouder is weet Mieke dat er iets moet veranderen, en neemt zij een groot risico. Monique van Roosmalen heeft zelf een visuele beperking, en weet daarom levensecht Miekes realiteit weer te geven. Zij schrijft op weergaloze manier over iets wat haar nabij staat, met enigszins autobiografische pen. Een fantastisch boek, meteen gaan lezen, zeg ik!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het kloosterleven
  • romans over het echte leven

Details:

Auteur(s)Monique van Roosmalen
UitgeverijThe House Of Books
ISBN9789044344738
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte370 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten