Dansen in de Hemel-   eReader eBook

Michael Pilarczyk • eBook

€ 9,70

Direct downloaden

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.

Dansen in de Hemel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

DANSEN IN DE HEMEL MICHAEL PILARCZYK DANSEN IN DE HEMEL is het aangrijpende verhaal over twee mensen die worstelen met liefde en dood in een decor van glamour, geldwolven en grootheidswaan. Een actuele roman over verlangen, geld, geluk en echte liefde. Een zoektocht naar onze eigen waarheid. Mishka Kamadev is een romanticus met een te groot verlangen naar passie, roem en rijkdom. Voor de buitenwereld leidt hij een glamourbestaan, maar zijn innerlijk raakt verscheurd. Het ene moment is hij The God of House Music in het nachtleven, het andere moment is hij verzorger van zijn ongeneeslijk zieke vrouw. Mishka zoekt vergetelheid in drank en pillen, stort zich in een affaire met de hartsvriendin van zijn vrouw, en op de beurs verliest hij zijn fortuin. En dan overvalt zijn oude jeugdliefde hem met een verbijsterende mededeling. Hoe legt hij alles uit aan zijn stervende vrouw? Fragment: 'Mish, ik heb iets gezien,' zei ze. 'Het voelde als een diepe slaap waarin ik wakker was. Eerst werd alles donker, heel donker, en in dat donker ontstond een klein gaatje waar heel fel licht doorheen scheen en in die bundel van licht ontstond een opening waar ik doorheen werd gezogen. Het was geen droom, ik was in een eindeloos bewustzijn, verbonden met Het Al. En in een stilte die al het geluid had weggezogen, hoorde ik iets wat mooier was dan de mooiste muziek. Zo vreemd maar zo vertrouwd. Ik vloog door een oneindige leegte en ik merkte ineens dat er een klein meisje bij me was. In een wit jurkje zweefde ze naast me en ze hield mijn hand vast. Ze sprak tot me zonder woorden, maar haar boodschap was kristalhelder. Amor Fati, gebaarde ze. Liefde voor het noodlot, het liefhebben van het onvermijdelijke.' Fragment: Iedereen is op zoek naar geluk, iedereen wil gelukkig zijn, maar niemand weet wat dat is, gelukkig zijn. Je kunt het niet vastpakken, het is ongrijpbaar, al kun je het soms even vasthouden. Het is onzichtbaar, toch herkennen we het als het er is, en missen we het als het ontbreekt. Het is iets en niets. Iets als een gelukkig leven bestaat niet, het hoogste geluk in ons bestaan is een aaneenschakeling van enkele geluksmomenten.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Debuutroman over een verscheurd leven tussen glamour en een doodzieke vrouw

Toen ik voor het eerst de flaptekst las van dit boek, dacht ik: Komt een vrouw bij de dokter. Na het lezen van het boek zie ik nog steeds wat overeenkomsten, zoals de snelheid, sommige thema’s, de lekkere schrijfstijl, maar zijn er toch ook veel verschillen tussen deze twee droomdebuten, want ja, ook Dansen in de hemel is een debuut. Hoofdpersoon Mischa, dj, trouwt met Lisa. Zo verliefd. De taaislijmziekte waardoor zij zeker weten niet oud wordt, ziet hij niet als een belemmering. Hij wordt steeds succesvoller en zijn vrouw wordt steeds zieker. Mischa vlucht in drank, drugs en ja een affaire (dat klinkt toch als Komt een vrouw bij de dokter?). Ik heb gelachen om dit boek. En ja, ook wel even wat weggeslikt. De eerste hoofdstukken van dit boek vond ik echt briljant. Daarnaast wordt het verloop van de ziekte heel mooi in beeld gebracht. Mischa is ondanks alles een sympathieke hoofdpersoon (die je soms even gepassioneerd haat). Een indrukwekkend boek over ware liefde en hoe een mens soms struikelt in zijn verdriet. En wie net als ik denkt: Michael Pilarczyk, waar ken ik die naam toch van? Hij was dj bij radio 538 en Veronica en vj en presentator bij TMF en RTL 4. Zijn roman is een echte aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Michael Pilarczyk
UitgeverijInvictus Publishing
ISBN9789079679324
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's196
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte313 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten