Dapper zijn omdat het goed is-   eReader eBook

Sal Santen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op 10 juli 1960 werd Sal Santen samen met Michel Raptis opgepakt, omdat hij betrokken was bij de oprichting van een verboden wapenfabriek in Marokko. Hij werkte ook mee aan het illegaal drukken van persoonsbewijzen en was medeplichtig aan de vervaardiging van valse Franse francs voor het Algerijnse Bevrijdingsfront. In afwachting van een proces bleef hij meer dan een jaar in voorarrest, wat aanleiding gaf tot hevige protesten in de pers en zelfs tot vragen in het Parlement.

Uiteindelijk heeft Santen ruim vijftien maanden in de cel doorgebracht. Dapper zijn omdat het goed is bevat de brieven die Santen in die periode aan zijn vrouw schreef. Zij laten de persoonlijke kant van het verhaal zien. In een inleiding, die Santen ruim dertig jaar na dato aan zijn brieven toevoegde, kijkt hij nog eens terug op deze moeilijke periode, en gaat hij in op zijn beweegredenen en de politieke omstandigheden van destijds. Dit alles maakt Dapper zijn omdat het goed is tot een document van grote historische en menselijke waarde.

Details:

Auteur(s)Sal Santen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023475118
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's207
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1259 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten