Darwins peepshow-   eReader eBook

Menno Schilthuizen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Darwins peepshow is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Al jaren onderzoeken biologen aan de hand van laboratoriumexperimenten, veldwerk en computersimulaties de geslachtsorganen van allerlei organismen: van muizen en mollen, slakken en slangen, watermijten en walvissen. Vaak is alleen aan de genitaliën te zien om welke soort het gaat. Eén vraag houdt de gemoederen al lange tijd bezig, namelijk waarom de penissen en vaak ook hun vrouwelijke equivalenten zo verschillen van soort tot soort. In de afgelopen twintig jaar hebben onderzoekers ontdekt dat geslachtsdelen, ook die van de mens, een belangrijke rol spelen in de evolutie van de soort. In Darwins peepshow beschrijft Menno Schilthuizen de nieuwe perspectieven die inzicht bieden op de ontwikkeling en het gedrag van soorten.

Dit boek in de pers

Boven alles is het fallusfestival van Schilthuizen een loflied op de fundamentele biologie. Onderzoek uit pure nieuwsgierigheid.  
Trouw  

Schilthuizen zuigt je met deze mix van serieuze en grappige feiten over gekrulde of gehaakte penissen en hun onderzoekers mee in de wonderlijke krochten van de wetenschap  
Quest  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Bijzonder interessant onderzoek naar het seksleven van mens en dier

Evolutionair bioloog Menno Schilthuizen doet dikwijls mee aan bijzondere onderzoeken. Deze keer onderzocht hij alles over de ontwikkeling van geslachtsorganen. Misschien niet iets wat ik in de trein moet lezen, maar desalniettemin erg interessant! Hoe spelen geslachtsorganen een rol in de ontwikkeling van een soort? Aan de hand van mateloos interessante voorbeelden en anekdotes legt Schilthuizen dit uit. Zo spreekt hij over het gif dat aanwezig is in het sperma van sommige insecten, het zaadprojectiel dat sommige dieren kunnen afvuren, en mythes over het vrouwelijk orgasme. Darwins peepshow leest luchtig en is zich bewust van zijn gênante onderwerp, maar verliest nooit de pure wetenschap uit het oog.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Menno Schilthuizen
IllustratorJaap Vermeulen
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045024509
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's255
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3215 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten