Dat kan mijn kleine zusje ook-   eReader eBook

Will Gompertz • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dat kan mijn kleine zusje ook is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom is moderne kunst wat het is, waarom wordt een onopgemaakt bed als kunst tentoongesteld? Waarom is een uitvergroot roze opblaasbaar varken zo verrekte veel geld waard? Elke museumbezoeker vraagt het zich wel eens af: is dit kunst? Is dit echt zo veel waard? In Dat kan mijn kleine zusje ook prikt de vermaarde Engelse kunstkenner Will Gompertz het pretentieuze kunstgebazel door en geeft hij op heldere en enthousiaste wijze antwoord op de belangrijkste vragen die elke kunstbeschouwer zich wel eens stelt. Een bezoek aan een museum of galerie zal na lezing van dit boek niet meer zo intimiderend zijn, maar wel veel interessanter.Gompertz maakt op overtuigende wijze de bizarre wereld van de moderne kunst voor iedereen begrijpelijk. Met grappige en interessante historische anekdotes laat hij zien hoe de kunst zich heeft ontwikkeld tot wat die nu is. Maar hij voert de lezer ook langs alle indrukwekkende en belangrijke gebeurtenissen uit de kunstgeschiedenis: we gaan koffiedrinken met de impressionisten en kopen met Marcel Duchamps in New York zijn kunstwerk dat veel stof deed opwaaien: de pisbak.Naast het inzichtelijk maken van de kunstgeschiedenis legt Gompertz ook uit wat de betekenis van de moderne kunst is voor de moderne wereld, onder andere aan de hand van Monty Python. Die televisieserie had nooit kunnen bestaan zonder de kunststroming Dada.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe heeft de kunst zich ontwikkeld tot wat het vandaag is?

Ik moest heel erg lachen toen ik deze titel in mijn handen gedrukt kreeg, want dit roep ik zelf ook altijd minstens één keer als ik een modern museum bezoek. En, het klinkt cliché, maar dit boek heeft mij toch wel de ogen geopend. Gompertz legt stap voor stap uit hoe de kunst zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is (o.a. over dat het nu meer gaat om de boodschap achter de kunst dan het visuele aspect). Het boek is goed opgebouwd en leest vlot weg door de geestige schrijfstijl van Gompertz. Ik ben diep onder de indruk van Dat kan mijn kleine zusje ook en raad dit dan ook aan iedereen aan die weleens zegt dat hij kunst niet begrijpt, of dat hij denkt dat zijn kleine zusje dit ook kan!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over cultuur
  • vrolijke boeken waar je iets van opsteekt

Details:

Auteur(s)Will Gompertz
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Jacques Meerman
ISBN9789460232824
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte18051 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten