De 1500 meter-   eReader eBook

Geert van Beek • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mensen zijn vreemde wezens. Ze hebben blijkbaar evenveel behoefte aan liefde en vriendschap als aan het plegen van bruut geweld. Terwijl ze weten dat ze ten dode zijn opgeschreven, zijn ze op zoek naar iets oneindigs, op soms bizarre manieren. Op dit alles kan men geamuseerd, verwonderd en ook met verbijstering reageren.
Geert van Beeks thema s in De 1500 meter zijn erotiek, geweld en religie. Zij zijn dat niet op een modieuze manier en evenmin als tekens van een simplistisch engagement. De personen zijn in onze tijd geplaatste mensen van altijd. De vluchtige actualiteit wordt door Van Beek vaak met ironie bejegend. Hierdoor krijgt de algemeen menselijke tragiek des te meer nadruk. Heel reëel en onomwonden benadert Geert van Beek liefdesrelaties die kwetsbaar zijn geworden door gewoonte of gebrek aan verwondering. De nog haast onbewuste liefde tussen een jongen en een meisje ondervindt van volwassenen weinig meer dan onbegrip en schijnheiligheid. Oorlogsgeweld, naïef religieus fanatisme en de machteloze pogingen om de menselijke samenleving op een `ludieke manier leefbaar te maken worden door Geert van Beek aangrijpend of humoristisch onder de loep genomen.
De 1500 meter is een rijke verhalenbundel, karakteristiek voor Van Beeks vermogen om werkelijkheid en verbeelding tot een nieuwe, dikwijls hallucinerende realiteit te maken.

Details:

Auteur(s)Geert van Beek
UitgeverijQuerido
ISBN9789021448794
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's109
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte721 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten