De Aanslag-   eReader eBook

Harry Mulisch • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De Aanslag is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na vijfentwintig jaar verschijnt ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Harry Mulisch deze eenmalige gebonden jubileumeditie. Het is de vijftigste druk van De Aanslag. De Aanslag kreeg bij verschijning in september 1982 een juichende ontvangst in de pers, was een groot verkoopsucces en vond snel zijn weg naar een groot lezerspubliek in binnen- en buitenland: wereldwijd zijn tot dusverre maar liefst één miljoen exemplaren verkocht. Ook werd de roman door Fons Rademakers verfilmd en met een Oscar bekroond.

Dit boek in de pers

De aanslag in beeld  
De Standaard  

Zo'n monument verstrippen vergt durf, talent en vakmanschap. Milan Hulsing beschikt over flinke doses van alle drie. De verwarring, de woede, de twijfel; zijn tekeningen (be)grijpen het allemaal. Perfecte flashbacks, fijne tijdsbeelden, alles klopt. Hulsings De Aanslag is een passend eerbetoon, maar dan wel een eerbetoon dat perfect op eigen benen kan staan. En zelf eigenlijk ook gewoon een eerbetoon verdient. Bij dezen.  
Veronica Magazine  

Prachtig en visueel spannend beeldverhaal  
De Telegraaf  

De aanslag van Harry Mulisch is een van de best verkochte boeken uit de Nederlandse literatuur. De verstripping van het boek door Milan Hulsing is een van de beste beeldromans van de laatste jaren. Hulsing heeft niet gemakzuchtig het verhaal van plaatjes voorzien, maar zijn eigen interpretatie gemaakt.  
Algemeen Dagblad  

De aanslag van Mulisch verstrippen is ambitieus en moedig. [...] Een unieke tekenstijl, die een combinatie is van fel gekleurde aquarel en pentekening. Die belofte van zorgvuldig gecomponeerde pagina's, waarbij alles wat het stripmedium te bieden heeft wordt ingezet, maakt Hulsing helemaal waar. [...] Hulsings eenvoudige, maar elegante oplossing maakt dat je als lezer nergens de weg kwijtraakt. Als lezer puzzel je mee met 'detective' Anton, die op zoek is naar de waarheid.  
De Groene Amsterdammer  

Deze graphic novel is een mooie aanvulling op het verhaal dat Mulisch schreef en Milan Hulsing is er zeker in geslaagd om door middel van sterke tekeningen de essentie van Mulisch indringende roman te behouden en weer te geven. De graphic novel De Aanslag is absoluut een must read voor liefhebbers van Mulisch en Hulsing.  
Hebban.nl  

Hulsing heeft dit spannende verhaal op een eigenzinnige, expressionistische en poëtische manier verbeeld in sfeervolle mooie aquarellen in voornamelijk rood-, bruin- en geeltinten. Een geslaagd project.  
Biblion  

De honderden tekeningen, stuk voor stuk kunstwerkjes, vormen tezamen een spannend literair verhaal. De Nederlandse atmosfeer hangt onmiskenbaar in Hulsings werk. Soms zwaar en benepen, hier en daar ludiek en frivool [...] Nederlandse atmosfeer mooi verbeeld [...] De strip biedt ons kans in de huid van Anton Steenwijk te kruipen.  
Haarlems Dagblad  

Een beauty van een boek.  
Dagblad De Limburger  

Voor het grote publiek is de strip allicht vergelijkbaar met het boek: geen hapklare brok wegens een complexe vertelstructuur en de eigen stempel die de auteur op het verhaal drukt, maar wel ongetwijfeld een topper. Nu maar hopen dat ook Hulsing aan die 750 000 exemplaren geraakt.  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over traumatische gebeurtenissen
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Harry Mulisch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023443780
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's347
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte702 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten