De afluisterstaat-   eReader eBook

Glenn Greenwald • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De afluisterstaat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In mei 2013 vertrok Glenn Greenwald naar Hong Kong om een anonieme bron te ontmoeten die claimde in het bezit te zijn van overweldigend bewijs voor vergaande overheidsspionage. Die bron bleek de 29-jarige nsa-systeembeheerder Edward Snowden. Zijn onthullingen over het wijdverbreide en systematische misbruik van gegevens behoren tot het meest explosieve en omvangrijke nieuws in de recente geschiedenis en leidden wereldwijd tot een hevig debat over nationale veiligheid en privacy van burgers.

In dit boek verbindt Greenwald voor het eerst alle stukjes van de puzzel. Hij vertelt over zijn zeer intensieve trip naar Hong Kong, onderzoekt de bredere implicaties van de surveillance waarover hij rapporteerde in The Guardian en brengt nieuwe informatie over het ongekende machtsmisbruik van de nsa naar voren, met niet eerder verschenen documenten, aan hem toevertrouwd door Snowden zelf.
Naast de nsa pakt Greenwald ook de gevestigde media aan. Hij keert zich fel tegen hun gewoonte overheidskritische reportages niet te publiceren en hun onvermogen de belangen van de gewone mens te dienen. Tot slot vraagt hij zich af wat het voor de individuele en nationale politieke gezondheid betekent wanneer een overheid zo intensief de privélevens van burgers monitort, en laat zien welke maatregelen getroffen moeten worden om democratie in het digitale tijdperk te waarborgen.

De afluisterstaat verschijnt op een keerpunt in de wereldgeschiedenis. Het is een onbevreesde, scherpzinnige en essentiele bijdrage aan ons begrip van de Amerikaanse toezichtsstaat.

Glenn Greenwald is journalist en schrijver. Hij was tot oktober 2013 columnist van The Guardian, de krant die in 2014 een Pulitzerprijs won dankzij Greenwalds reportages en artikelen over de afluisterpraktijken van de nsa. Greenwalds stukken verschenen in vele kranten en politieke tijdschriften, waaronder The New York Times, The Los Angeles Times
en de American Conservative. In februari 2014 startte hij een nieuwe mediagroep, First Look Media.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een van de belangrijkste boeken van deze tijd: over Edward Snowden, democratie en privacy

Ik zal niet de enige zijn die bij het lezen van de titel “De Afluisterstaat” meteen aan Edward Snowden moet denken. Een goed gekozen titel, want Glenn Greenwald, de bekende journalist van The Guardian, was een spil in het hele verhaal van Snowden. De NSA-klokkenluider nam de journalist in vertrouwen en gaf hem enkele geheime documenten die in dit boek worden onthuld en geanalyseerd. Greenwald praat verder over Snowden, over de surveillance van de staat en hoe dit de democratie beïnvloed. Hoe waarborgen we privacy, en hoe staat dat tegenover onze veiligheid? De Afluisterstaat heeft mij geraakt en komt precies op het punt waarop de maatschappij het nodig heeft om over deze zaken na te denken. Een scherp boek over een veranderende wereld die ons allemaal beïnvloedt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Glenn Greenwald
UitgeverijLebowski
Vertaler(s)Joris Vermeulen
ISBN9789048819416
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's219
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte7009 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten