De bazaar van boze dromen-   eReader eBook

Stephen King • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De bazaar van boze dromen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De beste verhalenverteller ter wereld bezorgt een bundel onvergetelijke verhalen. Bijna alle zijn gloednieuw, allemaal voorzien van onthullend autobiografisch commentaar over wanneer, waar en hoe King ertoe kwam ze te schrijven (of te herschrijven).

Sinds zijn eerste collectie Satanskinderen vijfendertig jaar geleden werd gepubliceerd, heeft King zijn lezers verbaasd met zijn briljante korte fictie. In De bazaar van boze dromen verzamelt hij twintig verhalen, waarvan slechts twee eerder in het Nederlands werden vertaald en sommige voor de gelegenheid zijn herschreven.
Er zitten spannende verbanden tussen de verhalen: thema’s over sterfelijkheid, het hiernamaals, schuld, wat we anders zouden doen als we in de toekomst konden kijken, of het corrigeren van fouten uit het verleden. ‘Leven na de dood’ gaat over een man die is overleden aan een tumor en hetzelfde leven steeds opnieuw beleeft, en steeds dezelfde fouten maakt.
Diverse verhalen spelen zich af aan het einde van iemands leven, waarbij de personages hun misdaden en wangedrag opnieuw beleven. In andere verhalen speelt de vraag wat iemand doet als hij bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben – de columnist die mensen vermoordt door hun In memoriam te schrijven in ‘Necrologieën’; de oude rechter in ‘Het duin’ die, als jongen, naar een onbewoond eiland peddelde en namen in het zand zag, van mensen die vervolgens een bizarre dood stierven. In ‘Moraal’ bekijkt King hoe een huwelijk en twee levens in elkaar storten als de man en vrouw een pact met de duivel sluiten die ze dachten te slim af te zijn.

De verhalen in De bazaar van boze dromen zijn schitterend, griezelig en volstrekt onweerstaanbaar.

Dit boek in de pers

Een briljant horrorverhaal (over een duivelse auto) en nog negentien gewoon goede.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Schitterende bundel met korte verhalen van de meester van de suspense.

Voor liefhebbers van het werk van Stephen King valt er in De Bazaar van Boze Dromen weer een hoop te genieten. Dit keer zijn het de korte verhalen waarmee hij ons zijn wereld van duistere fantasieën intrekt. En wat worden we verwend, de meester is weer ouderwets op dreef. Bijzonder geslaagd vond ik het verhaal over de man die keer op keer zijn leven herleeft en steeds weer dezelfde fouten maakt. Of het verhaal over een vuurwerkgevecht tussen een alcoholistische moeder en haar zoon met de rijke overbuurman. Heel erg King-achtig is het horrorverhaal over een vraatzuchtige auto. Vooral de wat langere verhalen zijn pageturners. Als extra toegift krijgen we bij ieder verhaal een introductie van de auteur, met uitleg over zijn inspiratie en ideeën. De Bazaar van Boze Dromen is een heerlijke bundel waarmee King maar weer eens bewijst dat hij de beste verhalenverteller ter wereld is.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen
  • horrorverhalen

Details:

Auteur(s)Stephen King
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Annemarie Lodewijk, Henny van Gulik
ISBN9789024569892
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's485
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1222 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten