De beer-   eReader eBook

Claire Cameron • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De beer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De vijfjarige Anna kampeert met haar ouders en tweejarige broertje Stick in de wildernis van Canada. Op een avond liggen de kinderen al in hun tent terwijl hun ouders nog buiten zijn als Anna schrikt van het geschreeuw van haar moeder. Een zwarte beer valt Annas ouders aan. Aangemoedigd door haar dodelijk gewonde moeder weet Anna zichzelf en haar kleine broertje in veiligheid te brengen. In de wilde natuur, zonder eten of drinken, zijn Anna en haar broertje helemaal alleen en volledig verward. Anna weet dat ze dapper moet zijn en dat ze moet wachten tot haar ouders terugkomen, zoals ze hebben beloofd.

Klein maar krachtig en verteld met de indringende en pure stem van een vijfjarige, is De beer een pageturner over overleving en de kracht van familiebanden. Een verhaal dat je lang bijblijft.

Claire Cameron is schrijver. Ze werkte eerder als wilderness instructor in een groot nationaal park in Canada. De beer is haar tweede roman.

Dit boek in de pers

Een krachtig verbeelde overlevingstocht door de ogen van een kind. Indrukwekkend.  
Publishers Weekly  

Beangstigend, ontroerend. Aangrijpend, maar ook hoopvol.  
Kirkus Reviews  

Claire Cameron beschreef het deels op de waarheid gebaseerde, hartverscheurende verhaal in De beer door de ogen van een 5-jarige, met dito grammatica. Dat leest niet altijd even gemakkelijk, maar de jonge Anna bijt zich vast in je gedachten.  
Algemeen Dagblad  

Een indrukwekkend en ontroerend verhaal gezien door de ogen van een kind.  
Marie Claire  

Ik heb De beer ’s nachts in één ruk uitgelezen, en ik weet dat ik Anna en haar kleine broertje nooit meer zal vergeten. Claire Cameron is een absolute meester in het tastbaar maken van verdriet en verlies, zonder deze woorden ooit te gebruiken. Het einde is enorm aangrijpend, maar biedt tegelijkertijd ook troost.  
HERMAN KOCH  

Beestachtig goed. Cameron overtuigt met deze wondermooie vertelling en een plot dat nergens voorspelbaar wordt. Een bijzondere prestatie, zeker gezien het de monoloque intérieur betreft van een kleuter die een traumatische gebeurtenis doormaakt.  
Opzij  

Een aangrijpend overlevingsverhaal.  
Linda  

Hoog kippenvelgehalte.  
VN THRILLER  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Lees ‘De beer’ het liefst in éen keer uit en geniet van het mooie einde.

‘De beer’ is een van de meest fascinerende boeken die ik onlangs gelezen heb. Het is het verhaal van de 5-jarige Anna en haar 2-jarige broertje die met hun ouders kamperen in de Canadese bossen. Zij liggen in de tent, wanneer hun ouders buiten aangevallen worden door een wilde beer. Het boek neemt ons mee in de belevings- en gedachtewereld van de kleine Anna. Wat gaat er allemaal om in het hoofd van een 5-jarige die zichzelf en haar broertje in veiligheid moet brengen en moet overleven in de wildernis? Haar kinderlijk naïeve en onschuldige gedachten staan in schril contrast met de gruwelijke volwassen werkelijkheid. En dat schuurt. Een beklemmend boek. Lees ‘De beer’ het liefst in éen keer uit en geniet van het mooie einde.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de wildernis
  • romans over het echte leven

Details:

Auteur(s)Claire Cameron
UitgeverijCargo
ISBN9789023486091
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte958 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten