De beestjes in ons-   eReader eBook

Martin Blaser • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De beestjes in ons is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

We worden dikker, zijn vaker allergisch voor bepaald voedsel, kampen met astma, hooikoorts, brandend maagzuur en prikkelbare darmen, en kinderen krijgen steeds vaker de diagnose autisme. Deze chronische ziekten zijn niet makkelijk te genezen en hebben grote invloed op de kwaliteit van ons leven. Ze zijn waarschijnlijk ontstaan doordat bepaalde soorten bacteriën, die ons al eeuwenlang beschermen tegen schadelijke invloeden, langzaam uitsterven. Volgens Martin Blaser heeft dat vooral te maken met een overmatig gebruik van antibiotica. Krijgen we deze middelen te snel voorgeschreven? Krijgen we er te veel van binnen via dierlijke producten zoals vlees, kaas, eieren en melk?

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Waarom bacteriën belangrijk zijn voor ons

Hoewel ik weet dat bacteriën niet per definitie ziekteverwekkers zijn, heeft het woord toch een bepaalde negatieve connotatie voor mij. Misschien is het daarom goed dat mijn kennis weer werd aangevuurd door het lezen van De beestjes in ons. Ziektes, allergieën en algemene gezondheid wordt vaak juist tegengegaan door de bacteriën in ons lichaam, zegt Martin Blaser. In dit uitgebreide boek legt hij uit hoe we door onze levensstijl juist de goede beestjes in ons lichaam aan het doodmaken zijn. Hij legt de schuld voornamelijk bij antibiotica in bijvoorbeeld melk en vlees, en komt met enkele oplossingen. Een interessante blik op de toekomst van de mens door het oog van microben, krachtig en goed geschreven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Martin Blaser
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)René van Veen
ISBN9789045027302
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's275
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1947 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten