De bekeerlinge-   eReader eBook

Stefan Hertmans • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 11 uur geleden.

De bekeerlinge is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

De bekeerlinge is een cruciaal boek dat harten en hoofden zal beroeren. [...] een roman vol zelfbeheersing die het grote schrijverschap van Stefan Hertmans zo typeert.  
De Standaard  

Misschien het meest actuele politieke boek van dit jaar.  
De Morgen  

De bekeerlinge is een portret van een ijzersterke vrouw. Hertmans heeft met haar een heldin voor alle tijden gecreëerd.  
Knack  

Voor de honderdduizenden lezers van Oorlog en terpentijn, in deze kolommen als een meesterwerk onthaald, is het zelfs uitstekend nieuws: de nieuwe roman van Stefan Hertmans is nóg beter. [...] De bevestiging van een gigatalent.  
Humo  

Zijn onmiskenbaar verteltalent houdt De Bekeerlinge overeind als een sterke roman over een sterke vrouw.  
Het Nieuwsblad  

Aan de hand van een kleine historie vertelt Hertmans een groot verhaal, met indrukwekkende verbeeldingskracht.  
De Volkskrant  

De bekeerlinge is een intense proeve van tegenstellingen, tussen de verbeten zoektocht van een schrijver en de woeste tijd die hij oproept.  
Trouw  

Hertmans geeft een levendig en door de details bijna tastbaar beeld van deze roerige periode. Er zit een geweldige hoeveelheid research in deze roman.  
Friesch Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek ebooks

Met veel verbeeldingskracht geschreven verhaal, dat het verleden helemaal naar boven haalt. Prachtig lyrisch taalgebruik.

Persoonlijk reisverslag van auteur Stefan Hertmans die de geschiedenis uitpluist van een goed gedocumenteerd liefdesdrama aan het eind van de 11de eeuw. Hertmans reist de vrouw achterna, van Rouen in Noord-Frankrijk naar Narbonne, Marseille, Palermo, Caïro en uiteindelijk opnieuw Monieux. Dit reisverslag wisselt hij af met de het verhaal over de vrouw, zoals het zich volgens hem toen heeft afgespeeld. Hij beschrijft Hamoutals verliefdheid, wanhoop, en uiteindelijke gekte. Hertmans heeft een indrukwekkende verbeeldingskracht en weet de late Middeleeuwen echt tot leven te weken. Een kleine historie wordt een groot verhaal.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over geschiedenis
  • romans over verboden relaties

Details:

Auteur(s)Stefan Hertmans
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
ISBN9789023499534
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's281
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1497 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten