De beste sigaret voor uw gezondheid-   eReader eBook

Friso Schotanus • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De beste sigaret voor uw gezondheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Ken je het verlangen naar een sigaret, naar die gelukkige tijd dat je nog rookte.' Bij deze regels van Rutger Kopland slaakt menig ex-roker een zucht van verlangen. Maar de sigaret is meer dan een slechte gewoonte van vroeger. Het was het symbool van vrijheid in Europa, kort na de oorlog. Het symbool van onafhankelijkheid voor de eerste vrouwen die durfden te roken. Het symbool van onbegrensde mogelijkheden voor wie zich een momentje de Marlboro Man wilde voelen. En van gezondheid voor de arts in de Camel-reclame in de jaren vijftig. In De beste sigaret voor uw gezondheid beschrijft Friso Schotanus de opkomst, de zegetocht en de ondergang van de sigaret in de westerse wereld. Hier roken we steeds minder, maar nog altijd is de sigaret een economische factor van betekenis: buiten de westerse wereld wint de sigaret nog dagelijks duizenden nieuwe zielen.

Dit boek in de pers

De sigaret was een symbool van emancipatie  
De Volkskrant  

Schotanus levert met De beste sigaret voor je gezondheid een bondige, met veel vaart en zwier geschreven cultuurgeschiedenis af. Die wordt nog eens extra genietbaar door het goede gevoel van de auteur voor anekdotiek en (soms zwarte) humor, en de dosering daarvan.  
Trouw  

Informatief en goed geschreven boek .  
Het Financieele Dagblad  

Schotanus levert een knappe prestatie door objectief te blijven over een polariserend en giftig onderwerp.  
8Weekly  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Over de sigaret: de geschiedenis, culturele waarde en het symbool

Als ex-roker was ik een beetje huiverig voor dit boek. Op de flaptekst staat zelfs een citaat van Rutger Kopland, over het verlangen naar een sigaret! Gelukkig heeft dit boek me niet weer aan de nicotine geholpen, maar me juist een completer beeld van het roken gegeven. Schotanus geeft een geschiedenis van de sigaret, van begin tot (bijna) eind en biedt inzicht in niet alleen de fysieke of mentale verslaving, maar ook in de culturele verslaving. De sigaret heeft in de loop van de tijd verschillende connotaties gehad, waaronder vrijheid en zelfs gezondheid! Dit alles en meer wordt besproken in De beste sigaret voor uw gezondheid, die niet alleen voor ex-rokers interessant is. Een aantrekkelijk boek over iets wat toch als cultureel fenomeen beschouwd kan worden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over maatschappijgeschiedenis
  • leesbare boeken waar je iets van opsteekt

Details:

Auteur(s)Friso Schotanus
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045027371
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's181
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3351 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten