De bijbel voor ongelovigen5 5 De twee koninkrijken, Job en de profeten-   eReader eBook

Guus Kuijer • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De bijbel voor ongelovigen5 5 De twee koninkrijken, Job en de profeten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen).
In dit deel het einde van Koningen, Job en de Profeten. Het Noordrijk wordt onder de voet gelopen, Jeruzalem verwoest, de hooggeplaatsten in de Babylonische ballingschap gevoerd. Dit alles omdat het volk God niet trouw blijft.
Met Job op de mestvaalt betreden we filosofisch terrein. Een weddenschap tussen God en Satan leidt tot deze oervragen: wat als het kwaad goede mensen straft? Waarom bestaat het lijden? Wat is de rol van God daarin? Bestaat toeval?
Vanuit de optiek van Chulda, profetes, lezen we over de andere profeten, onder wie Jesaja, Jeremia en Ezechiël, Amos en de sociale rechtvaardigheid, en Jona en zijn grote vis.

Dit boek in de pers

Met het vijfde deel van zijn Bijbel voor ongelovigen zet Guus Kuijer een magistraal orgelpunt achter wat met recht zijn magnum opus mag worden genoemd.  
De Standaard  

In de versie van Kuijer (1942) zijn ze een feest om te lezen: hij haalt de scènes achter de mythen naar de voorgrond en schrijft dialogen die alledaags zijn, maar die het verhaal een soepelheid geven die het origineel vaak ontbeert.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het christendom
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Guus Kuijer
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025302368
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's243
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1486 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten