De binnenplaats van Babel-   eReader eBook

Salomon Kroonenberg • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De binnenplaats van Babel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een geoloog op zoek naar de oorsprong van onze talen Taal is de prachtigste gave van de evolutie aan de mensheid. Maar waarom zijn er zesduizend verschillende talen? Salomon Kroonenberg maakt in De binnenplaats van Babel een ontdekkingstocht naar de bron van onze veeltaligheid. Begon het spreken met klappertanden of met klikjes? Was er ooit één taal voor alle mensen? Waarom zijn er meer talen in de bergen dan in de vlakte? Hij neemt ons mee naar de Kaukasus en de indianen, naar de wieg van Homo sapiens en de resten van de Toren van Babel. De held van het boek is Kroonenbergs grootvader, die maar liefst veertien talen kende. Zelfs in het concentratiekamp Theresienstadt zat hij nog Russisch te leren. De binnenplaats van Babel is inspirerende wetenschap, literair reisverhaal én indrukwekkende familiegeschiedenis ineen.

Dit boek in de pers

Vermoedelijk nooit eerder vertoonde combinatie van verhaalonderwerpen. (...) En dat alles in een coherent, ontspannen geschreven boek.  
NRC  

Zo geestig dat het boek leest als een trein.  
De Volkskrant  

De persoonlijke toon die dit boek kenmerkt, maakt het plezierig leesbaar.  
Biblion  

Het boek leest als een trein. Met uitstapjes naar zjn veelbewogen familiegeschiedenis en subtiele humor weet Kroonenberg hoofdstuk na hoofdstuk te boeien.  
Reformatorisch Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Over de macht van taal - toegankelijk en informatief

De taal die wij spreken verbindt ons en verdeelt ons ook. Het versterkt grenzen, landen, provincies, maar ook dorpsgemeenschappen. Waar komt het fenomeen taal nu eigenlijk vandaan? Is er een oorspronkelijke, originele moedertaal? Wat zit er achter het Bijbelse Babelverhaal? In 'De binnenplaats van Babel' worden deze vragen uitgebreid beantwoord. Salomon Kroonenberg doet dit aan de hand van vele anekdotes, zijn eigen onderzoek en verhalen over zijn grootvader, die meer dan tien talen sprak. Door deze stijl is 'De binnenplaats van Babel' een ontzettend toegankelijk boek geworden, dat tegelijkertijd ook een schat aan informatie overbrengt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Salomon Kroonenberg
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045026060
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's235
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte19992 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten