De blauwe nacht-   eReader eBook

Jan Siebelink • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De blauwe nacht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een koortsachtig verhaal tegen de achtergrond van het Parijs van de jaren zestig.
De hypersensitieve Simon Aardewijn is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. Hij verliest zich in een grootse dissertatie over het fin de siècle, waarin hij alles wat hem beroert probeert te verenigen: de opstandige stad, zijn onrustig overspelig hart en zijn liefde voor literatuur en schoonheid. In een hallucinerende sneeuwnacht komt alles tot een uitbarsting.

Dit boek in de pers

De blauwe nacht is Siebelinks beste sinds Knielen op een bed violen. Negentiende-eeuwse decadentie, Parijse revolte en Jan Siebelink zélf komen elkaar tegen in een wufte, hallucinerende roman.  
De Telegraaf  

Jan Siebelinks De blauwe nacht is een magnifieke toevoeging aan zijn oeuvre. Jan Siebelink verwijst in zijn nieuwe roman naar veel van zijn eerdere werk. Het levert een fascinerend boek op, dat geheel op zichzelf kan staan. Een schitterend leesavontuur.  
Het Parool  

Siebelink beschrijft overtuigend de verstrengeling van liefde en perversie, barmhartigheid en kwaadaardigheid.  
Trouw  

De blauwe nacht is meer dan een gids voor het fin de siècle, het is ook gewoon een heel spannend boek waarin de extreme argwaan die begin jaren zestig in Parijs heerste gedetailleerd en beeldend wordt beschreven.Tegelijk heeft de roman een sterke mystieke kant.  
Elsevier  

Een warmbloedige, enerverende roman, hysterisch en fijnzinnig tegelijkertijd, waarin het schrijven wordt gevierd als in de beste klassieke traditie.  
De Groene Amsterdammer  

En weer schittert hij op eenzame hoogte.  
ZIN  

Eerlijke, sensuele roman over liefde en lust van iemand die echt kan schrijven.  
LINDA.  

Het is die mengeling van geweld en zachtheid, liefde en onontkoombaar lot, die dit boek fascinerend maakt.  
De Gooi- En Eemlander  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een rijk, gelaagd boek over literatuur, liefde en overspel in het Parijs van de jaren zestig

Een koortsachtig verhaal tegen de achtergrond van het Parijs van de jaren zestig. De hypersensitieve Simon Aardewijn is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. Hij verliest zich in een grootse dissertatie over het fin de siècle, waarin hij alles wat hem beroert, probeert te verenigen: de opstandige stad, zijn onrustige overspelige hart en zijn liefde voor literatuur en schoonheid. In een hallucinerende sneeuwnacht komt alles tot een uitbarsting. De blauwe nacht is een rijk, gelaagd boek. Met dit verhaal schreef Jan Siebelink een allesomvattende roman over de knellende banden van de religie en de macht, de verlokkingen van de liefde, geweld en de zoektocht naar een zuiver leven. Een essentieel onderdeel van het magnifieke mozaïek dat Siebelinks literaire oeuvre vormt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 60
  • romans over Parijs

Details:

Auteur(s)Jan Siebelink
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023485810
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1241 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten