De boomgaard-   eReader eBook

Amanda Coplin • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan het begin van de twintigste eeuw zorgt de teruggetrokken fruitteler William Talmadge op een uitgestrekt stuk land voor zijn appels en abrikozen alsof het geliefden zijn. Hij is een zachtaardige man, die troost vindt in zijn werk en zijn omgeving. Op een dag vindt hij twee tienermeisjes in zijn boomgaard. Ze zijn verwilderd, angstig en allebei zwanger. Talmadge bemoeit zich niet met hen, maar stuurt hen ook niet weg.

Dan verschijnen er op een dag mannen met geweren en de verpletterende tragedie die dan plaatsvindt, leidt ertoe dat Talmadge zich over een van de meisjes ontfermt, maar confronteert hem ook met zijn eigen duistere verleden. Amanda Coplin beschrijft in De boomgaard het verhaal van drie solitaire zielen die samenkomen door ongeluk en tragedie. Een adembenemend debuut over een man die de eenzaamheid van zijn bestaan doorbreekt wanneer hij zich openstelt voor de wereld.

Dit boek in de pers

Amanda Coplin heeft een pen die weelderige zinnen maakt. Ze neemt de tijd om het verhaal te vertellen. Veel details, mooie beschrijvingen, een rijke, rijpe stijl die past bij een boomgaard waar bijna geoogst kan worden. De sfeer doet in de verte wat denken aan Het kleine huis op de prairie. Dat komt door de setting, het vervoer per kar en de grote rol die de natuur speelt. De wisselingen van de seizoenen in de boomgaard rijgen de jaren aan elkaar. Maar De boomgaard heeft zeker niet de romantiek en de lieflijkheid van Het kleine huis. Hoewel zelfs in dit harde verhaal over wreedheid en verdriet ook warmte en liefde en medemenselijkheid zit. Wat een mooi boek.  
Libelle  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over compassie
  • romans over isolatie

Details:

Auteur(s)Amanda Coplin
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023479246
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1396 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten