De busramp in Sierre-   eReader eBook

Douglas de Coninck • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De busramp in Sierre is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Niemand had ooit zoiets gezien: een bus die zo perfect frontaal tegen een muur knalt.' - Alain Rittiner, ambulancier 'Hiervoor was de precisie van een goudsmid nodig.' - Olivier Elsig, procureur 'Niemand wilde ons geloven. En toen deed de copiloot van Germanwings het opnieuw.' - Olga, mama van Eline De busramp in Sierre was geen ongeval. De frontale crash was een zo bedoelde handeling van een chauffeur die gevangen zat in een destructieve relatie en zijn demonen bevocht met paroxetine. Wereldwijd zijn honderden zaken gedocumenteerd van mensen die door gebruik van dit antidepressivum de waanzinnigste dingen doen. Deze reconstructie kwam tot stand op basis van het volledige Zwitserse gerechtelijke dossier en aanvullend onderzoek.

Reviews & recensies

Het Zwitsers onderzoek naar de busramp in Sierre kwam tot de conclusie dat het een ongeval was. Is dat wel de volle waarheid?

Op 13 maart 2012 verloren 28 mensen, waaronder 22 schoolkinderen, het leven in een Alpentunnel bij de Zwitserse stad Sierre. Maanden, jarenlang werd er gespeculeerd over de oorzaak van het ongeval. Verschillende onderzoeken concludeerden dat het een tragisch ongeval betrof, maar de twijfel bleef bestaan bij sommmigen. Is het opportuun om de oude wonden opnieuw open te rijten? Het boek van onderzoeksjournalist Douglas de Coninck roept toch een aantal vragen op. Niet in het minst over de rol van de antidepressiemedicatie die de chauffeur van de bus gebruikte. De parallel met de doelbewuste vliegtuigcrash tegen een bergwand in de Pyreneeën van Germanwings door copiloot Andreas Lubitz is opvallend. Om die reden, en voorbijgaand aan eventuele sensatiezucht, is dit boek een interessante aanvulling op de onderzoeken. Voor de ouders, verwanten en vrienden van de slachtoffers blijkt eens te meer dat dit hoofdstuk nooit zal afgesloten zijn. Voor de weduwe van de chauffeur maakt dit boek het verlies alleen maar erger. Terechte vragen, of lasterlijke speculatie? De man in kwestie kan zich niet meer verdedigen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Douglas de Coninck
UitgeverijWPG Uitgevers Be - Algemeen
ISBN9789460415043
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1231 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten