De Churchill factor-   eReader eBook

Boris Johnson • eBook eci.be lezers

€ 14,99

Direct downloaden

De Churchill factor is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Fantastisch' - Matthijs van Nieuwkerk

'100 levens in één' - Sywert van Lienden in DWDD

'[...] superieure schrijfstijl en creatieve vondsten,' de Volkskrant

Vijftig jaar na de dood van Winston Churchill onderzoekt Boris Johnson de 'Churchillfactor'. Wat maakte Churchill, een van de belangrijkste leiders van de twintigste eeuw, zo uniek en briljant?

Johnson ontrafelt de mythes en de misvattingen, het meer dan levensgrote beeld dat we van Churchill hebben. Hij beschrijft hem met gedrevenheid en een scherp gevoel voor humor: een man vol tegenstellingen, met een aanstekelijke bravoure, een adembenemende welbespraaktheid, groots strategisch inzicht en een intense menselijkheid.

Churchill was een gevierd journalist en een geweldige redenaar. Hij won de Nobelprijs voor de literatuur in 1953. Hij was beroemd en berucht om zijn vermogen drank en chique diners te combineren met tot diep in de nacht doorwerken. Hij was moedig en kordaat. Zijn ruimdenkendheid maakte hem een pionier in de gezondheidszorg, het onderwijs en de sociale zekerheid, hoewel hij altijd onverbeterlijk politiek incorrect bleef.

De Churchillfactor is een boek dat niet alleen mensen aanspreekt die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het is een boek dat essentieel is voor iedereen die wil weten hoe een groot leider eruit ziet.

Boris Johnson is journalist, schrijver, historicus en politicus. Na het Britse 'ja' voor een Brexit, waar hij een groot voorstander van was, werd hij in juli 2016 aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken en Gemenebest. Van 2008 tot 2016 was hij burgemeester van Londen. Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Johnson's Life of London (heruitgegeven als The Spirit of London), Have I got Views for You en The Dream of Rome.

Dit boek in de pers

Johnson houdt omzichtig zijn kruit droog. ‘Het is niet zo dat [Churchill] tegen Europa was, of vijandig tegen een continentale macht. Maar het punt is dat hij een beeld had van Brittannië dat Europa oversteeg, gekeerd naar de rest van de wereld.’ Niet dat dat hielp. Het Verenigd Koninkrijk is al vijftig jaar geen wereldmacht, maar een middelgroot Europees land. Dat was de kern van Churchills worsteling. Margaret Thatcher en Tony Blair deden het dunnetjes over. Je hoopt bijna dat Johnson de volgende is. Of het grote publiek hem serieus genoeg vindt moet blijken. Saai wordt het in elk geval niet.  
NRC  

Ter verklaring van Churchills populariteit wijst Johnson erop dat diens karakter samenviel met het Britse: ‘Overwegend geestig maar soms strijdlustig; oneerbiedig maar traditioneel; bestendig maar sentimenteel; een liefde voor taal en het spelen met woorden; gebrekkig wat betreft eten en drinken’. Opvallend in beide boeken is hoe vaak Churchill in huilen uitbarst. Niet alleen bij het begin van de Eerste Wereldoorlog of bij het afscheid van zijn oorlogskabinet in de Tweede, maar ook om kleine dingen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Een groot leider, beschreven in een indrukwekkend boek

De bewondering die Boris Johnson heeft voor Churchill druipt van de pagina’s van dit indrukwekkende boek. Niet een gewone biografie, maar een boek dat is geschreven met één specifiek doel voor ogen: aantonen dat Churchill een briljante en unieke persoonlijkheid was. Na het lezen van dit boek kan je niet anders concluderen dat Churchill heel belangrijk is geweest voor de wereldgeschiedenis. We lezen over zijn jeugd, de eenzaamheid waarin hij opgroeide. Successen, maar ook teleurstellingen tijdens zijn leven en loopbaan. Over zijn bijdrage aan de vrijheid van meningsuiting. Een beschrijving van een groot leider. Niet alleen voor geschiedenisfanaten een prachtig boek om te lezen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over politiek
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Boris Johnson
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Conny Sykora
ISBN9789000343553
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's463
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4714 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten