De Clintons-   eReader eBook

Twan Huys • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

De Clintons is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het spannendste Amerikaanse verkiezingsjaar ooit vertelt Twan Huys het verhaal van het beroemdste en meest invloedrijke politieke echtpaar uit de Verenigde Staten: Bill en Hillary Clinton. Hij: het ultieme politieke talent, een van de populairste oud-presidenten, bijna afgezet vanwege zijn ontembare libido. Zij: de bedrogen echtgenote, de gedroomde democratische presidentskandidaat die het aflegde tegen Barack Obama, maar die nu de eerste vrouwelijke president van Amerika kan worden. Twan Huys sprak voor dit boek met vrienden, vijanden, adviseurs en ingewijden van de Clintons, zoals David Maraniss en Carl Bernstein, de biografen van respectievelijk Bill en Hillary; Robert Bennett, Bills advocaat tijdens de seksschandalen; en Dick Morris, voormalig adviseur en nu vijand nummer 1 van de Clintons. Maar ook wist hij mensen te spreken te krijgen die zich bijna nooit laten interviewen: Sidney Blumenthal, adviseur en vriend; en Betsey Wright, jarenlang politiek adviseur en vriendin, en degene die de hoogte- en dieptepunten van het echtpaar het meest intensief heeft meegemaakt. En Huys sprak uitgebreid, tijdens zijn correspondentschap in Amerika, met Bill en Hillary zelf. De Clintons is hun verhaal. Twan Huys (1964) is presentator van Nieuwsuur en bedenker en presentator van College Tour. Van 1999 tot 2006 was hij voor NOVA correspondent in Amerika. Hij werd in 2011 bekroond met de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview. Van Huys’ vorige boek over Amerika, Ik ben een New Yorker, werden meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Reviews & recensies

Een presidentieel koppel, waar komen ze vandaan, hoe functioneren ze, waar staan ze voor.

De race naar de nominatie en uiteindelijk naar het presidentschap van de VS lijkt voor ons, Europeanen, steeds meer een mediakermis. Waar wij soms nog de illusie kunnen koesteren dat het bij onze verkiezingen om ideeën, programma's en ideologie gaat, lijkt bij de Amerikanen alles om de persoon van de kandidaten te gaan. Waarbij de vraag gesteld kan worden wat uiteindelijk aan de de basis ligt van het hele circus. De Clintons vertelt het verhaal van het presidentiële koppel. Waar komen ze vandaan, hoe functioneren ze, waar staan ze voor. Vaak is het ontluisterend om te zien hoe de machtigste politieke figuren van de VS in een mediastrijd gedwongen worden, en een campagne moeten voeren die inspeelt op instincten en perceptie, maar geen plaats laat voor ernstig debat. Dat de Amerikaanse samenleving onder hevige druk staat en tot op het bot verdeeld is bewijst het succes van populisten als Donald Trump. Joseph Pearce (Liberales) formuleert het zo: "De Clintons is enerzijds boeiend, informatief en amusant, en anderzijds onthutsend en terneerdrukkend. Amerika als vaandeldrager van democratische waarden? Eerder een tragikomische soapserie waar iedereen over lijken gaat".

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Hillary Clinton
  • Amerikaanse politiek

Details:

Auteur(s)Twan Huys
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044629613
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's157
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte370 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten