De dag dat ze ons kwamen halen-   eReader eBook

Janine Giovanni Di • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De dag dat ze ons kwamen halen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat in 2011 in Syrië begon als een vreedzame opstand, ontwikkelde zich tot een van de meest wrede, moorddadige conflicten in de recente geschiedenis. In De dag dat ze ons kwamen halen vertelt oorlogscorrespondent Di Giovanni de verhalen van gewone Syriërs die getroffen worden door het conflict. Daarbij spaart ze zichzelf en de lezer niet. Bevlogen, onverschrokken en inlevend beschrijft Di Giovanni een land op de rand van de afgrond. Ze schetst een apocalyptisch maar tegelijkertijd teder beeld van het dagelijks leven in de frontlinie; een onvergetelijk bewijs van de veerkracht van de mens wanneer hij wordt geconfronteerd met de verwoestende, onvoorstelbare gruwelen van oorlog.

Dit boek in de pers

Een verhaal van foltering, uithongering en verkrachting door het Assadregime en door IS.  
De Standaard  

Een briljant, noodzakelijk boek dat hopelijk voor Syrië zal betekenen wat Verslagen uit Vietnam van Michael Herr betekende voor Vietnam.  
Kirkus Reviews  

Een ontwrichtend boek. Net als Nobelprijswinnares Svetlana Alexievich geeft Di Giovanni gewone mensen een stem. En net als het krachtige Night draws near van Anthony Shadid vertelt ze over de meest persoonlijke, ingrijpende gevolgen van oorlog op vrouwen, kinderen en families. Deze getuigenis is een vlammend, noodzakelijk boek.  
The New York Times  

Di Giovanni beschrijft wat een gewelddadige omgeving betekent voor de bevolking en wat de dagelijkse ellende doet met de gewone Syriër die is getroffen door de gevolgen van dit conflict. Een eerlijk en soms gruwelijk boek van een gepassioneerde en betrokken correspondente.  
Biblion  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over oorlogen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Janine Giovanni Di
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Pon Ruiter, Wilma Chappin
ISBN9789045032429
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's148
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3666 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten