De dochter van Stalin-   eReader eBook

Rosemary Sullivan • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 18 uur geleden.

De dochter van Stalin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Svetlana Alliloejeva groeit op binnen de muren van het Kremlin. Ze is eigenwijs, intelligent, maar ook eenzaam, vooral na de zelfmoord van haar moeder. Ze heeft geen weet van de verschrikkingen die buiten het Kremlin plaatsvinden. Ook begrijpt ze niet waarom het ene na het andere familielid plotseling verdwijnt. Pas als ze ouder wordt, beseft ze wat voor man haar vader is en wat voor gruweldaden hij op zijn geweten heeft. Na zijn dood vlucht ze naar de Verenigde Staten. Maar ook al was ze geen onderdeel van haar vaders regime, Svetlana kan zijn reputatie niet ontlopen.

Dit boek in de pers

De liefde van een eenzaam meisje voor haar tirannieke vader vormt de rode draad in Rosemary Sullivans De dochter van Stalin. Voor deze weergaloze biografie baseerde de Canadese schrijfster zich op een stortvloed aan egodocumenten, archiefstukken en eigen interviews met Svetlana’s familie, vrienden en kennissen.  
De Standaard  

Sullivan neemt de lezer mee op de turbulente reis van Alliloejeva die probeert te ontsnappen uit haar vaders schaduw, zonder de man die hem wierp volledig te begrijpen.  
Publishers Weekly  

Het intrigerende aan deze schitterende biografie is dat de wereldgeschiedenis zich als het ware in je ooghoeken afspeelt.  
Het Parool  

Sullivan verweeft persoonlijke vertellingen met verschrikkelijke verhalen op een briljante manier.  
SUNDAY TIMES  

Een fascinerende biografie die je bijblijft. Sullivan weet de spanning en intrige bij elke wending op te voeren.  
KIRKUS REVIEW  


Reviews & recensies

Een delicaat, evenwichtig en onvergetelijk goed portret van een moedige en boeiende vrouw.

Naarmate de jaren vorderen, verandert de kijk op historische figuren. Stalin evolueerde in de perceptie van held van het communisme, over meedogenloze dictator tot bloeddorstig monster. De laatste jaren lijkt er in Rusland zowaar een beweging op gang te komen om Stalin te rehabiliteren als een Groot Russisch Staatsman. Dit kadert uiteraard in Poetin's plannen om Rusland opnieuw als wereldmacht op de kaart te zetten. Dat de geschiedenis hiervoor moet herschreven worden lijkt geen bezwaar. In dit verband is de biografie van de 'Kremlin Prinses' ongemeen boeiende lectuur. Voor de historicus Robert Tucker was Svetlana "in zekere zin net als haar vader". En inderdaad: Svetlana was de Kremlin-prinses die altijd haar zin eiste. Maar waar Stalin onmenselijk was, was Svetlana volkomen menselijk. Pijnlijk naïef, maar ook bezitterig, heerszuchtig en dominant: haar humeur was legendarisch. Zelf beschadigd, was ze aangetrokken tot beschadigde mensen. Opgevoed om één man te behagen, was ze niet in staat het werkelijjke gezicht te zien van de vele andere mannen waarvan ze hield. Het is niet evident om een complex peronage als Svetlana Stalina te vatten. Sullivan heeft een delicaat, evenwichtig en onvergetelijk goed portret van een moedige en boeiende vrouw gemaakt.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over Rusland
  • dictatorische machthebbers

Details:

Auteur(s)Rosemary Sullivan
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Ton Heuvelmans
ISBN9789044525113
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4181 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten