De dode arm-   eReader eBook

Allard Schröder • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De dode arm is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ergens in de landelijke omgeving van het provinciestadje A. meandert een rivier. In een zijtak van dit water, niet meer dan een stilstaande poel, verdwijnt op een dag Almi, het jeugdvriendinnetje van de jongen Ernst Elfkind Coltersteen. Het zal niet de laatste vrouw zijn die plotseling uit het leven van Ernst wordt weggerukt.

In De dode arm volgen we de lotgevallen van deze vreemde jongeman. Een onecht kind, over wiens afwezige vader angstvallig wordt gezwegen. Ernst groeit op tot een man zonder eigenschappen, een man van glas, aan wie het leven voorbij lijkt te trekken zonder dat hij er veel vat op heeft. In een bezwerende stijl beschrijft Allard Schröder Ernsts zoektocht naar zijn vader, zijn afkomst, zijn identiteit. Op de achtergrond zien we intussen de naoorlogse Europese geschiedenis zich voltrekken.

Dit boek in de pers

In wat ongetwijfeld zijn magnum opus zal blijken te zijn, schetst Allard Schröder het portret van een man die op zoek gaat naar zijn vader en uiteindelijk beseft dat het zoeken belangrijker is dan het vinden. Onze Europese cultuur in een notendop.  
Knack  

Allard Schröder is een van de beste schrijvers van zijn generatie. Met De dode arm schreef hij een meesterstuk over gestolde tijd.  
NRC  

Minutieus verhaallijnen uitwerkend en in prachtige taal gevat, schreef Schröder een hypnotiserende vader-zoon- én tijdgeestroman.  
De Telegraaf  

Allard Schröder is een van onze beste schrijvers.  
Trouw  

Een grootse roman.  
Vrij Nederland  

In De dode arm is de balanceerkunst er een van de lange adem. Bijna zeshonderd bladzijden lang is Schröders toon ijl maar toch precies, zijn zijn beelden zorgvuldig en poëtisch gekozen, weet hij een geheel eigen universum op te roepen.  
De Groene Amsterdammer  

De lotgevallen van een vreemde man, op zoek naar zijn verdwenen vader en naar zijn identiteit. Een roman als een droom, in rijk proza.  
Cobra  

Schitterende zinnen en beelden.  
De Gooi- En Eemlander  

Schröder schreef met De dode arm een grootse, ambitieuze ontwikkelingsroman. Ambities die hij volledig waarmaakt. Het is een internationale generatieroman zoals die maar zelden wordt geschreven. Geen hype, geen DWDD, geen P&W. Alleen klasse. Grote klasse.  
Dagblad De Limburger  

Magisch en meeslepend. Monumentale roman.  
Nouveau  

Met De dode arm schreef de Nederlander Allard Schröder zijn 'grote Europese roman'. Het is een prachtig portret van het naoorlogse Europa dat, net als het hoofdpersonage Ernst, op zoek is naar zijn identiteit.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over vervreemding
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Allard Schröder
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023479468
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1417 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten