De doden hebben geen verhaal-   eReader eBook

Gard Sveen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De doden hebben geen verhaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Enkele weken nadat er in het bosrijke gebied rond Nordmarka drie oude skeletten werden gevonden, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, wordt de oude verzetsman Carl Oscar Krogh dood aangetroffen in zijn huis. Zijn lichaam is gruwelijk toegetakeld.
De Oslose inspecteur Tommy Bergmann en zijn team onderzoeken het verband tussen beide zaken. Ze ontdekken dat Krogh tijdens de oorlog de rechterhand was van de legendarische verzetsstrijder Kaj Holt. Hij was tevens een van de laatste personen die probeerde de toedracht van Holts mysterieuze dood in 1945 te achterhalen. Alle historische documentatie is echter spoorloos verdwenen.
Bergmanns onderzoek onthult een web van leugens, mythes en bedrog en voert hem terug in de tijd, naar een oorlog waarin de waarheid telkens als eerste sneuvelde en de liefde hand in hand ging met verraad.

Dit boek in de pers

Als Gard Sveen in staat is om nog zo'n ingenieuze plot te bedenken, wordt het een hele grote in de thrillerwereld.  
Knack  

In de prijzen vallende Noorse debuutthriller  
De Volkskrant  

Is de beste thriller van dit jaar al geschreven? Ongelooflijk goed, deze thriller van Gard Sveen.  
Trouw  

Een moord en de vondst van drie geraamtes brengt een Noorse rechercheur op het spoor van een soort Mata Hari-intrige uit de Tweede Wereldoorlog.  
Nu.nl  

Heerlijk verhaal dat geen moment verveelt en uiterst interessant en buitegewoon mooi gekleurd is neergezet. Zeer sterk debuut.  
Hebban.nl  

Sveen weeft beide plotten vaardig door elkaar heen en weet de spanning tot het einde toe te bewaren.  
LEIDSCH DAGBLAD  

De doden hebben geen verhaal is een thriller van hoog niveau. Wellicht wordt dit boek dé thrillerverrassing van 2015, want het heeft alle ingrediënten die een topper in dit genre in zich moet hebben.  
DETHRILLER.BLOGSPOT.NL  


Reviews & recensies

Onwaarschijnlijk goed debuut van de Noorse Gard Sveen!

Een indrukwekkend goed opgebouwde thriller die meteen beloond is met diverse prijzen en uitgeroepen is tot beste Noorse thriller van het jaar. Dat belooft wat! En ja, het is een inderdaad een onwaarschijnlijk goede thriller. Het verhaal: er wordt een graf met drie lichamen gevonden. Het is al snel duidelijk dat de personen vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vlak na de vondst wordt een oude verzetsheld vermoord en de politie vermoedt dat er een verband is. Twee verhaallijnen vertellen dit verhaal. In de ene verhaallijn volgen we rechercheur Tommy Bergmann die bijna obsessief onderzoek doet naar de moord op de verzetsheld, maar die ook de geschiedenis van  de drie personen in het graf probeert te achterhalen. In de andere verhaallijn gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog en volgen we de drie slachtoffers. Vooral het verhaal van Agnes Gerner, een van de slachtoffers, die door de Britten als infiltrant bij Noorse nazisympathisanten wordt ingezet heeft op mij een diepe indruk gemaakt. Haar steeds aanwezige angst om ontdekt te worden is meeslepend. De afwisseling tussen heden en verleden maakt het verhaal dynamisch. Gard Sveen zet je steeds op het verkeerde been. Knap gedaan. In het begin moest ik even wennen aan de verhaallijnen, maar al snel was ik verslaafd! Zonder stoppen door naar het eind. Reikhalzend kijk ik uit naar zijn volgende boek!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over oorlogsverledens
  • spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Gard Sveen
UitgeverijA.W. Bruna Uitgevers
ISBN9789044973341
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1678 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieTommy Bergmann
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten