De draad en de vliegende naald-   eReader eBook

Gerdien Verschoor • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De draad en de vliegende naald is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Epos over het lot van een Joodse familie in Polen Op een nacht in 1939 vlucht de twaalfjarige Julia met haar ouders en zusje Nina vanuit een Poolse provinciestad naar Rusland. Door een afschuwelijke speling van het lot wordt Nina gescheiden van de rest van het gezin een gebeurtenis waar Julia ook een aandeel in heeft. Jaren later is de inmiddels bejaarde Julia getuige van de plotselinge dood van haar zoon. Ze beweent zijn lichaam en doorzoekt zijn spullen en dan blijkt dat die fatale avond ook op hem zn sporen heeft nagelaten Groots en meeslepend, met als achtergrond de Tweede Wereldoorlog, het communisme en de omwenteling in Polen, is De draad en de vliegende naald een magistraal debuut. Gerdien Verschoor (1963) is directeur van CODART, een internationale netwerkorganisatie voor museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. Daarvoor werkte ze als cultureel attaché op de Nederlandse ambassade in Warschau, de stad waar De draad en de vliegende naald zich afspeelt.

Dit boek in de pers

De draad en de vliegende naald zit absoluut knap in elkaar; het toon de schrijnende worsteling van de mens in een onrechtvaardige wereld.  
De Telegraaf  

Dankzij de subtiele pen van Verschoor geef je je als vanzelf aan het verhaal over en begrijp je zonder veel uitleg wat de hoofdpersonen beweegt.  
ZIN  

Verschoors boek is er een met kleine en grote geheimen dat je in een ruk uitleest en je daarna nog lang bezighoudt.  
STENTOR  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over afscheid nemen
  • literaire duisternis

Details:

Auteur(s)Gerdien Verschoor
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025437909
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's271
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1683 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten