De eerlijke vinder-   eReader eBook

Stephen King • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 7 uur geleden.

De eerlijke vinder is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een meesterlijke, gruwelijk spannende thriller over een lezer wiens obsessie voor een schrijver veel te ver gaat. Met in de hoofdrol het trio onwaarschijnlijke en zegevierende helden dat King introduceerde in Mr. Mercedes, dat werd genomineerd voor de Edgar Award en waarvan al meer dan 50.000 exemplaren werden verkocht.

John Rothstein, een legendarische schrijver van een serie boeken, heeft al decennia lang niets gepubliceerd. Morris Bellamy is woedend. Niet alleen omdat Rothstein met schrijven is gestopt, maar ook omdat diens serie niet naar zijn smaak eindigde. Bij een inbraak in het huis van Rothstein neemt Bellamy alle cash uit de kluis mee, en als hoofdprijs een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal.

Morris verbergt zijn buit – maar dan wordt hij gearresteerd voor een andere misdaad. Tientallen jaren later vindt een jongen, Pete Saubers, de kist en nu is het Pete en zijn familie die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de inmiddels nog krankzinniger en wraakzuchtige Bellamy, die na 35 jaar vrijkomt uit de gevangenis.

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder vijftig thriller- en fantasy-titels, alle wereldwijde bestsellers. Zijn recentste boeken zijn Under The Dome, 22-11-1963, Joyland, Dr. Sleep en Revival. Van Mr. Mercedes is een tv-serie in de maak.

‘Zijn recentste boeken, waaronder Mr. Mercedes, zijn instant klassiekers.’ De Standaard

‘Het vakkundig uitgewerkte kat-en-muisspel benadert het niveau van een Michael Connelly-thriller, met een finale waardoor het boek zich moeilijk laat wegleggen.’ **** de Volkskrant

‘Een ongemeen spannend boek. King is topvorm. Dit is het woeste, noeste, authentieke schrijven.’ De Twentsche Courant

‘King is uitstekend op dreef in Mr. Mercedes, en zet met Brady Hartsfield een van zijn meest gestoorde creaties tot op heden neer.’ **** de Telegraaf
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

Net als het recente Revival is De eerlijke vinder geen toonbeeld van compositorische elegantie. Gelukkig spettert de finale als vanouds. en als bonus krijgt de lezer een interessante stoomcursus "Iconen van de Amerikaanse roman".  
Het Parool  

Het leesplezier spat ervan af in De eerlijke vinder. Daarnaast is het ook nog eens bloedspannend.  
Algemeen Dagblad  

Perfecte weglezer, zinderend slot.  
Elsevier  

De onvoorspelbaarheid maar ook de vindingrijkheid van Morris maken De eerlijke vinder tot een erg spannende thriller, met een knappe intrige en een boeiende subplot over de rol van literatuur. Het is een King in topvorm.  
Nu.nl  

King schrijft op vertrouwd hoog niveau: snel, levendig, vrijmoedig en niet altijd geschikt voor de zwakke maag. Hij houdt een mooi evenwicht tussen het verhaal van de volstrekt gestoorde killer en van de oprecht jongen die de literatuur ontdekt. Rap koersend naar de ontknoping brengt hij de verhaallijnen strak bij elkaar.  
VN THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Het bloedspannende vervolg op Mr. Mercedes!

“Wake up genius.” Zo begint het meesterlijke vervolg op Mr. Mercedes. Net als in zijn klassieker Misery uit 1987 speelt King in deze messcherp geslepen thriller met het idee van een lezer wiens obsessie voor een schrijver gevaarlijk wordt. In De eerlijke vinder gaat hij nog een stapje verder en sleept hij je een zenuwslopende nachtmerrie in, waarvan je stilletjes hoopt dat die maar snel voorbij gaat. Maar dan ben je als lezer natuurlijk al lang verloren en heeft Stephen King je precies waar hij je hebben wil: vastgekluisterd aan ieder woord. King is in absolute topvorm en levert met De eerlijke vinder een huiveringwekkend spannende pageturner af waar  je ’s nachts het licht voor aan laat en die je het liefst in één ruk uitleest. Mét droge keel, hartkloppingen en klamme handen. Bekroond met 5 sterren in Vrij Nederland Detective en Thrillergids. “Perfecte weglezer, zinderend slot.” ***** aldus de Elsevier redactie. Geheel eens!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over obsessies
  • snode kunstzaken

Details:

Auteur(s)Stephen King
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Annemarie Lodewijk
ISBN9789024567263
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's441
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1436 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieBill Hodges
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten