De eerste vrouw-   eReader eBook

Susan Smit • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.

De eerste vrouw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.
In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.
Met deze wervelende, op historisch feitenmateriaal gebaseerde roman zal Smit opnieuwhaar vele lezers in het hart weten te raken.

Dit boek in de pers

Susan Smit heeft haar onderwerp, een sterrenkoppel uit het begin van de twintigste eeuw, goed gekozen en uitgewerkt […]  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Prachtige liefdesgeschiedenis, die zich afspeelt in het begin van de twintigste eeuw. Heel interessant, en tegelijkertijd meeslepend!

Feministische vrouw valt op alcoholverslaafde rokkenjager. Wat een fascinerend gegeven. En nog echt gebeurd ook. Susan Smit heeft een boek vol interessante tegenstellingen geschreven. Naast deze liefdesgeschiedenis schildert ze ook de tijd waarin zich dit afspeelt, het begin van de 19de eeuw, waarin in Amerika en heel decadente filmwereld is ontstaan, terwijl in Europa de eerste wereldoorlog woedt. Daarnaast is Geraldines feministische inborst in die tijd ongewoon. Zij was in die tijd een inspiratiebron voor andere vrouwen en liet zien dat je succesvol kunt zijn en helemaal niet hoeft te trouwen en kinderen te krijgen. Maar het allermooiste in dit boek zijn de beschrijvingen van Geraldines pijn, gedachten en emoties. Deze grepen mij echt bij de keel.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over het begin van de 20e eeuw
  • waargebeurde verhalen over de liefde

Details:

Auteur(s)Susan Smit
UitgeverijLebowski
ISBN9789048832194
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's237
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2876 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten