De Eerste Wereldoorlog-   eReader eBook

Norman Stone • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De Eerste Wereldoorlog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Professor Norman Stone is wereldberoemd in het Angelsaksische deel van demoderne wereld. Hij verwierf zijn roem als adviseur van Margaret Tatcher, als professor in Oxford en als presentator op de BBC. Zijn specialiteit was de Eerste Wereldoorlog. Voor zijn boek The Eastern Front 1914-1917 verwierf hij de prestigieuze Wolfson Prize voor geschiedenis. Al zijn kennis over en levenslange research naar `de grote oorlog bundelde hij in dit beknopte standaardwerk dat in Groot-Brittannië, Rusland, Turkije en de Verenigde Staten een bestseller werd. Het boek is overladen met lof.

Reviews & recensies

Alles weten over de Eerste Wereldoorlog? Een boek voor beginners én gevorderden

Aanvankelijk werd de Eerste Wereldoorlog door velen verwelkomd als een ‘frischer, fröhlicher Krieg’ die heroïek en opwinding zou brengen. Men ging er daarbij vanuit dat het een korte oorlog zou worden, net als de dynamische oorlogen in de negentiende eeuw, die in een klein aantal hevige slagen beslist waren. Deze keer liep het totaal anders. De Eerste Wereldoorlog duurde vier jaar, eiste veertien miljoen doden en twintig miljoen gewonden en deed vier wereldrijken uiteenvallen. Tophistoricus Norman Stone, die roem verwierf als professor in Oxford en als presentator voor de BBC, doet in De Eerste Wereldoorlog. Een beknopte geschiedenis precies wat de titel suggereert: zonder zich te verliezen in allerlei details schetst hij de hoofdlijnen van het conflict. En dus is zijn boek zowel een aanrader voor kenners van ‘De Grote Oorlog’ die door de bomen het bos willen blijven zien, als voor beginners die behoefte hebben aan een leesbare introductie.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Eerste Wereldoorlog
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Norman Stone
UitgeverijOmniboek
Vertaler(s)Joris Verheijen, Geraldine Damstra
ISBN9789059779303
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's147
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5008 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten