De Eerste Wereldoorlog-   eReader eBook

John Keegan • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De Eerste Wereldoorlog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Eerste Wereldoorlog was een wereldbrand die in nevelen gehuld blijft. Die vaststelling komt ironisch genoeg van John Keegan zelf, de historicus die er volgens velen tot dusver het beste in is geslaagd de krankzinnige strijd tussen de naties van toen inzichtelijk te maken. Keegan, vermaard vanwege zijn superieure militair-historische werk, concentreert zich in dit boek met name op het grootste mysterie van het drama: de koppige voortzetting van de loopgravenoorlog. Wat hield de verschillende landen en hun legers gaande? Waarom was de legerleiding niet vindingrijker in wat achteraf moet worden aangemerkt als een half criminele onderneming? Terwijl hij ingaat op deze en vele andere vragen geeft Keegan een genuanceerde en onovertroffen beschrijving van de verschrikkingen aan het front.

Reviews & recensies

Standaardwerk over ‘de moedercatastrofe van de twintigste eeuw’

In het jaar waarin we herdenken dat precies een eeuw geleden de Eerste Wereldoorlog begon, zullen veel lezers - voor het eerst of opnieuw - grijpen naar dit standaardwerk van de fameuze Britse historicus John Keegan (1934-2012). Keegan wist niet alleen alles van de militaire aspecten van ‘de moedercatastrofe van de twintigste eeuw’. Ook waagde hij zich graag op psychologisch terrein. In kaders vroeg hij zich onder meer af hoe de loopgravenoorlog aan het westelijk front eindeloos door kon gaan, zónder dat de vechtlust van de soldaten verminderde. Keegans tot nadenken stemmende antwoord: ‘Mannen die in de loopgraven samen in een enge ruimte moesten leven, knoopten banden aan van wederzijdse afhankelijkheid en zelfopoffering die sterker waren dan vriendschappen in vredestijd. Dat is het ultieme raadsel van de Eerste Wereldoorlog. Als we zowel de genegenheden als de haatgevoelens ervan konden begrijpen, zouden we het inzicht in het raadsel van het menselijk leven dichter benaderen.'

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)John Keegan
UitgeverijBalans, Uitgeverij
Vertaler(s)Bab Westerveld
ISBN9789460036811
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's492
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte9633 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten